Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

12 συνήθειες για να μην αρρωστήσετε ποτέ!

Normal
0

false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Αν αναρωτιέστε αν γίνεται με κάποιο τρόπο να διαφυλάξετε όσο το δυνατόν περισσότερο την καλή σας υγεία και τη μακροζωία, η απάντηση έρχεται τώρα από την επιστημονική ομάδα της Mayo Clinic, σε μορφή λίστας!

Το μόνο που έχετε να κάνετε λοιπόν για απομακρύνετε σωματικές και ψυχικές ασθένειες, είναι να υιοθετήσετε τις παρακάτω συμπεριφορές:

Γυμναστική: Γυμναστική δε σημαίνει απαραιτήτως γυμναστήριο, ούτε ατελείωτα βαρετά – κατά πολλούς – λεπτά στο διάδρομο. Βρείτε ένα σπορ που απολαμβάνετε και σας διασκεδάζει ώστε να μπορείτε να γυμνάζεστε με όρεξη.

Συγχώρεση: Η συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων επηρεάζει σώμα και πνεύμα, δημιουργώντας στρες. Όσο πιο σύντομα ξεπερνάμε τις καταστάσεις που μας πλήγωσαν και δίνουμε συγχώρεση στο άτομο που προκάλεσε τα άσχημα συναισθήματα που έχουμε μέσα μας, τόσο λιγότερο καταπονούμε τον οργανισμό μας.

Όχι στο υπερβολικό φαγητό: Σίγουρα είναι σημαντικό να τρώμε υγιεινά, αυτό όμως δε σημαίνει πως αν τρώμε υγιεινά μπορούμε να τρώμε όσο θέλουμε. Αρκετοί διατροφολόγοι δε λένε «όχι» σχεδόν σε τίποτα, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Προληπτικές εξετάσεις: Ο λαός λέει πως «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και η παροιμία έχει πολλές καλές εφαρμογές, μία εξ αυτών σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις μας, αιματολογικές, ουρολογικές κλπ, σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές του γιατρού μας.

Επαρκής ύπνος: Οι ώρες που κοιμόμαστε καθορίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, το βάρος μας καθώς και το πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι σε σωματικές ή ψυχικές ασθένειες. Οι ειδικοί προτείνουν να κοιμόμαστε καθημερινά 7 με 9 ώρες.

Καινούριες εμπειρίες: Κάτι καινούριο και άγνωστο, μας κάνει να ξεπερνάμε τους φόβους μας, να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να βγαίνουμε εκτός των ορίων μας και να ανακαλύπτουμε νέους ορίζοντες. Όταν μένουμε στάσιμοι η ψυχική μας υγεία επιβαρύνεται σημαντικά, γεγονός που εκδηλώνεται με συμπτώματα αυξημένου στρες.

Δύναμη και ευελιξία: Τα δύο αυτά στοιχεία συμβάλλουν στις καλές επιδόσεις, την πρόληψη ατυχημάτων και την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει για τη φυσική μας κατάσταση.

Γέλιο: Το γέλιο έχει αποδειχθεί πως ωφελεί τη σωματική, νοητική, συναισθηματική αλλά και πνευματική μας υγεία. Είναι η «γυμναστική του μυαλού μας» που το κρατά δυνατό και καθαρό.

Οικογένεια και φίλοι: Όσο πιο στενές είναι οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, τόσο πιο έντονο είναι το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουμε. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας μάς ενθαρρύνουν να προσέχουμε τον εαυτό μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε πιθανά εμπόδια.

Αντιμετώπιση της εξάρτησης: Κάθε υπερβολή εμπεριέχει κάτι κακό μέσα της και μπορεί να μετατρέψει την απόλαυση σε καταστροφή χωρίς καν να μπορούμε να το αντιληφθούμε. Οι σχέσεις εξάρτησης που αναπτύσσουμε με ανθρώπους, συνήθειες, αντικείμενα, αλλοιώνουν το χαρακτήρα μας και τον τρόπο που φερόμαστε στον εαυτό μας.

Γαλήνη του μυαλού: Ή, με απλά λόγια, αν κάτι σας προβληματίζει προσπαθήστε να βγείτε έξω από την κατάσταση και να την παρατηρήστε, χωρίς να αντιδράσετε ή να εκφράσετε κάποιο συναίσθημα. Αρκετές φορές το να παίρνουμε αποστάσεις από τα πράγματα μας βοηθάει να τα κατανοήσουμε βαθύτερα.

Ευγνωμοσύνη: Μπλοκάρετε το στρες και τον αρνητισμό, εστιάζοντας σε όλα αυτά που έχετε κερδίσει, πετύχει, βιώσει. Οι θετικές σκέψεις πρέπει να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ