Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

20.000 € τον μήνα για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

Η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου να ζεις, αν έχεις μεγάλα εισοδήματα και καθόλου υποχρεώσεις. Αυτό είναι μία παγκόσμια παραδοχή. Το τραγούδησε και η Μαρινέλλα: «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» και όπου αγόρι μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε. Ε, λοιπόν, αυτό το κατάλαβε πολύ καλά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ρεπορτάζ Παντελής Περιβολάρης
Απόλυτη δυσαρέσκεια για τον τρόπο δουλειάς του και τα σχόλια για τους Eλληνες ρέφερι, ενώ αµείβεται µε… βασιλικές απολαβές! ∆ύο τηλε-διαιτητές µιλούν στην «ΜΠΑΜ» και σχολιάζουν

Κατά το δοκούν

Ο Αγγλος πρώην διεθνής ρέφερι ήρθε εδώ υποτίθεται να φτιάξει την ελληνική διαιτησία, καθώς ο προκάτοχός του, Μέλο Περέιρα έκανε και τις πέτρες να ξεσηκωθούν εναντίον του και μέχρι τώρα έχει προλάβει να βγάλει στα κάγκελα τον Ολυμπιακό και τους τηλεκριτικούς διαιτησίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεσηκώθηκαν για το γκολ που ακυρώθηκε στα Γιάννινα και έμεινε το 1-1, αντί να πάρουν τη νίκη, σε μία φάση που έχει δημιουργήσει μεγάλη συζήτηση και οι τηλεκριτικοί, τους οποίους η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» φιλοξενεί φωνάζουν γιατί ο Άγγλος ερμηνεύει τον κανονισμό κατά το δοκούν.

Ο Κλάτενμπεργκ για να έρθει στην Ελλάδα πήρε ένα σκασμό λεφτά, περισσότερα από 20.000 ευρώ το μήνα (καθαρά) και ζει στην Αθήνα μόνος, αφού είναι χωρισμένος, με τη πρώην σύζυγό του να διαμένει μαζί με το γιο του στο Τσέστερ. Παράλληλα με το έργο του στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει και τον κριτικό διαιτησίας της Πρέμιερ Λιγκ. Πότε προλαβαίνει; Είναι ένα ερώτημα…

Ο Ολυμπιακός φωνάζει, αλλά είχε συμφωνήσει στην πρόσληψη του, αφού ο Κλάτενμπεργκ είναι κοινής αποδοχής από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, οι οποίοι τον πέρασαν από συνέντευξη. Τουλάχιστον ήταν κοινής αποδοχής, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήδη έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Όμως, θα έπρεπε όλοι να ασχοληθούν με το βιογραφικό του πριν τον προσλάβει η ΕΠΟ. Βλέπετε, το 2008 είχε τεθεί εκτός διαιτησίας. Γιατί; Λόγω ερευνών για την προσωπική του ζωή, για τα χρέη που υπέστησαν εταιρείες με τις οποίες είχε συνδεθεί. Τελικά απαλλάχτηκε ασκώντας έφεση στην πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση.

Σκιές

Το 2012 είχε γίνει πρωταγωνιστής στην περίφημη αντιδικία με την Τσέλσι και τον Τζον Ομπί Μίκελ. Ο Κλάτενμπεργκ κατηγορήθηκε για ακατάλληλη και ρατσιστική γλώσσα προς τον παίκτη της Τσέλσι. Η υπόθεση ερευνήθηκε, ενεπλάκη στην ιστορία και η Ένωση των Μαύρων ∆ικηγόρων.

Τελικά, ο Κλάτενμπεργκ όχι μόνο αθωώθηκε, αλλά και κατηγόρησε στη συνέχεια τον Ομπί Μίκελ για εξύβριση και στο τέλος ο ποδοσφαιριστής πλήρωσε πρόστιμο. Σε δήλωσή του είχε τονίσει: «Το να ξέρεις ότι ήσουν αθώος για κάτι, αλλά ότι υπήρχε η ευκαιρία να καταστραφεί την καριέρα σου ήταν πραγματικά τρομακτικό. Ελπίζω κανένας διαιτητής να μην το περάσει στο μέλλον. Είμαι περήφανος για την ακεραιότητά μου ως διαιτητής σε αυτήν τη χώρα και δεν μπορώ να περιμένω να συμμετάσχω ξανά στο παιχνίδι που με νοιάζει τόσο παθιασμένα».
∆ύο χρόνια αργότερα τον Οκτώβριο του 2014, ο Κλάτενμπέργκ θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση από την αγγλική, επαγγελματική διαιτησία. Γιατί; ∆ιότι αφενός μίλησε στο τηλέφωνο με τον παράγοντα της Κρίσταλ Πάλλας, Νέιλ Γουάρνψκο και επειδή είχε ταξιδέψει μόνος προς το παιχνίδι που έπρεπε να διευθύνει και όχι μαζί με όλη την διαιτητική ομάδα, όπως επιβάλλει ο κανονισμός.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΟΥΧΑΣ: Ενδιαφέρεται µόνο για την πάρτη του..

«Αυτός ενδιαφέρεται για την πάρτη του. Δεν ασχολείται με την ελληνική διαιτησία σε βάθος. Κάνει κριτική για το αγγλικό πρωτάθλημα. Τα ελληνικά παιχνίδια πότε τα βλέπει; Τις φάσεις που κριτικάρει, τις κάνει κατ’ επιλογή. Οι διαιτητές είναι δυσαρεστημένοι που τους κάνει κριτική. Υπάρχει δυσμένεια και γκρίνια από τα παιδιά. Και από τις ομάδες υπάρχει γκρίνια. Η κύρια δουλειά είναι να βελτιώσει τους Έλληνες διαιτητές, αλλά ούτε σεμινάρια τους κάνει ούτε τίποτα».

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΚΙΝΗΣ: Κάνει πάντα επιλεκτικές κρίσεις, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση

«Είναι ένας πρώην διαιτητής, με μεγάλο βιογραφικό και έντονη προσωπικότητα. Ήταν μεγάλο όνομα και επιλέχτηκε με τις καλύτερες συστάσεις. Όμως, αποδεικνύεται ότι είναι αυτό που λεγόταν, ότι είναι αμφιλεγόμενος, ότι έδινε λαβές, ότι ήθελε τα φώτα πάνω του. Ο Κλάτενμπεργκ ήρθε με τη σύμφωνη γνώμη των «4». Έχει διαφορετική κουλτούρα και ήταν ένα θέμα πώς θα προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα. Προσπαθώντας να δώσει εξωστρέφεια στην ελληνική διαιτησία, ασχολείται με τις αμφισβητούμενες φάσεις μέσω του καναλιού της ΕΠΟ, αλλά αυτό πρόβλημα φέρνει, όπως αποδείχτηκε. Γιατί; Διότι κάνει επιλεκτικές κρίσεις. Πολλές από τις αποφάσεις έρχονται στη δημοσιότητα και εκθέτει τους διαιτητές πριν επιληφθεί ο παρατηρητής διαιτησίας. Υπάρχει γκρίνια εκ των έσω. Θεωρώ ότι πολλές φορές δεν αναφέρεται στον κανονισμό, αλλά κάνει δικές του κρίσεις. Όπως στη φάση με τον Ινσούα, όπου δικαιολόγησε την παράβαση μιλώντας για συναισθηματική φόρτιση. Έχει μπερδέψει τα πράγματα. Νομίζει ότι ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τον τηλεκριτικό της διαιτησίας. Υπάρχουν τηλεκριτικοί που στηρίζονται στον κανονισμό. Ο ρόλος του ανθρώπου, του επικεφαλής της ΚΕΔ, είναι εκπαιδευτικός και να συμβάλει στην ανύψωση του ηθικού και της ψυχολογίας του Έλληνα διαιτητή. Στόχος είναι η βελτίωση του Έλληνα διαιτητή για να έχουμε στο μέλλον μόνο Έλληνες διαιτητές. Τίποτα δεν έχει κάνει παρά μόνο μας λέει τις δικές του απόψεις. Αποκορύφωμα της σύγχυσής του ήταν η φάση που ξεσήκωσε θύελλα στο οφσάιντ του Ελ Αραμπί. Δεν την ανέλυσε, δεν έβγαλε στον αέρα τους διαλόγους του VAR, παρά μόνο μία ανακοίνωση λιτή που λέει ότι σωστά ακυρώθηκε το γκολ. Ήδη είναι αρνητικό σημείο το τι θα κάνει φέτος με την ελληνική διαιτησία. Φαίνεται ότι θα έχουμε το πρωτάθλημα Κλάτενμπεργκ».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Τέλος ο Πογιάτος και επίσημα από τον Παναθηναϊκό

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ