Εννέα αεροπλάνα που μετέφεραν συνολικά 1.945 επιβάτες προσγειώθηκαν αργά χθες βράδυ στη Βρετανία, έναντι οκτώ προχθές.
Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Μάντσεστερ, το Μπρίστολ και στα αεροδρόμια Λούτον (βόρεια) και Γκάτγουικ (νότια) του Λονδίνου.
«Λόγω του περιορισμένου αριθμού των αεροσκαφών που επιτρέπεται να αναχωρούν καθημερινά από το Σαρμ ελ-Σέιχ για τη Βρετανία, είναι πιθανό ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες να συστήσουν σε μερικούς ανθρώπους να παρατείνουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο τους», είχε δηλώσει χθες εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Έντεκα αεροσκάφη των εταιριών Thomson, EasyJet και Monarch περίμεναν από το βράδυ της Παρασκευής στα κυπριακά αεροδρόμια της Πάφου και της Λάρνακας, υπογράμμισαν οι αερολιμενικές αρχές της Κύπρου. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τους αρμοδίους κυπριακών αεροδρομίων, φαίνεται ότι το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ αντιμετωπίζει προβλήματα στη διαχείριση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών», εξήγησε ο επικεφαλής Επικοινωνίας των Αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής.
Όλοι οι επιβάτες πρέπει να ταξιδεύουν μόνο με μια χειραποσκευή, οι βαλίτσες τους θα μεταφερθούν αργότερα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις ασφαλείας που αποφάσισε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές αρχές και τις αεροπορικές εταιρίες.
Το Λονδίνο επιδιώκει όλοι οι βρετανοί τουρίστες να έχουν επιστρέψει από το Σαρμ ελ-Σέιχ μέσα σε δέκα μέρες.
Οι ενισχυμένες αυτές διαδικασίες επέτρεψαν την επανάληψη την Παρασκευή των πτήσεων από το Σαρμ ελ-Σέιχ στη Βρετανία, οι οποίες είχαν ανασταλεί Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε εκφράσει τότε ανησυχίες για την ασφάλεια των αερομεταφορών από το αιγυπτιακό θέρετρο, έπειτα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που έκαναν λόγο για την πιθανότητα ένας εκρηκτικός μηχανισμός να ήταν η αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου.