Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Ο νέος γενικός γραμματέας ενημέρωσης είχε χαρακτηρίσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή…προδότη

Τις ακροδεξιές απόψεις του νέου γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης και νέου συνεργάτη της Σοφίας Βούλτεψη, Στέφανου Αναγνώστου, αποκαλύπτει δημοσιογραφική έρευνα. Σε βιβλίο του, ο Αναγνώστου κατηγορεί τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή για ηθική αυτουργία σε προδοσία, για τα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο.

Σύμφωνα λοιπόν με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο δημοσιογράφος Στέφανος Αναγνώστου, όπως αναφέρει στο επίσημο βιογραφικό του, υπήρξε μεταξύ άλλων συντάκτης του φιλοχουντικού «Ελεύθερου Κόσμου», αλλά και συγγραφέας δύο βιβλίων.

Ένα εξ αυτών, τιτλοφορείται «Φάκελος Κύπρος. Η τριλογία της προδοσίας» και πρόκειται για ένα βιβλίο 96 σελίδων.Το περιεχόμενο του βιβλίου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την πολιτική τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα. Βασικές πηγές του είναι ο «Ελεύθερος Κόσμος», ο επίσης φιλοχουντικός και ήδη χρυσαυγίτικος «Στόχος» και το διαβόητο «Υπόμνημα» του Γεωργίου Αλφαντάκη, συνηγόρου του δικτάτορα Παπαδόπουλου στη δίκη των πρωταιτίων του πραξικοπήματος, το ίδιο που δημοσιεύει κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή».

Στις σελίδες του βιβλίου, ο Αναγνώστου κατακεραυνώνει τον πρόεδρο Μακάριο ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα εναντίον του, αλλά «είχε καταφύγει από την πρωίαν της 15ης Ιουλίου εις το στρατόπεδον της ειρηνευτικής δυνάμεως του ΟΗΕ εις την Πάφον.»

Ο επόμενος στόχος είναι η ηγεσία της ΕΡΕ (και εν συνεχεία της Νέας Δημοκρατίας) και της Ενωσης Κέντρου (εν συνεχεία ΕΔΗΚ), καθώς και εκδότες του καραμανλικού περιβάλλοντος. Αυτοί ήταν, κατά τον Σ. Αναγνώστου, εκείνοι που διέπραξαν τη δεύτερη προδοσία (την «ηθική αυτουργία» στην προδοσία, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο). Κατονομάζονται επειδή «εδέχθησαν ως νόμιμον την εισβολήν των Τούρκων» και είναι βέβαια η Ελένη Βλάχου, ο Γεώργιος Μαύρος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (σ. 46-49).

Βγάζει… «λάδι» τον Ιωαννίδη

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η απαλλαγή του δικτάτορα Ιωαννίδη από την ευθύνη για την κυπριακή τραγωδία. Ο Σ. Αναγνώστου υποστηρίζει ότι «διά την προδοσίαν της Κύπρου έγινε ευρυτάτη συνεργασία μεταξύ των αναφερθέντων προσώπων» και υπαινίσσεται ότι ο «Φάκελος Κύπρου» δεν ανοίγει για να μη δικαιωθεί ο Δημήτριος Ιωαννίδης (σ. 96).

πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών»

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ