Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Το πόρισμα για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για χρηματισμό βουλευτών

«Δεν έχω καμία άλλη πληροφόρηση» και «δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο πέραν των όσων σας έχω ήδη αναφέρει» κατέθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα περί προσπάθειας εξαγοράς βουλευτών ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία και να εκλεγεί νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η πορισματική αναφορά του αντεισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ο οποίος αποφάσισε να θέσει τη δικογραφία στο αρχείο

«Καθίσταται απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης του εγκλήματος της δωροδοκίας βουλευτή, πόσω μάλλον δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις, που απαιτεί ο νόμος σύμφωνα με το άρθρο 43 ΚΠΔ, για άσκηση ποινικής δίωξης για την ως άνω αξιόποινη πράξη, καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας, και γι’ αυτό έθεσα τη δικογραφία στο αρχείο, κατ’ άρθρο 43 ΚΠΔ και παρακαλώ να εγκρίνετε την ενέργειά μου αυτή», υπογραμμίζει στο πόρισμα που αποκαλύπτει το protothema.gr ο αντεισαγγελέας Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Σκουρλέτης, ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε συνέχεια στο δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News καταγγέλοντας από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι «υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν βγάλει κουμπαρά για να μαζέψουν τους 180», ενώπιον του εισαγγελέα αρκέστηκε να πει ότι δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο απ’ όσα αναφέρονταν στο δημοσίευμα.

Ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε ότι «προκύπτει σαφώς ότι η παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου κ. Σκουρλέτη πυροδοτήθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, κατέθεσε για «κοινοβουλευτικές και πολιτικές μεθοδεύσεις για να μην γίνουν εκλογές», χωρίς όμως καμία αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως τονίζει στην πορισματική του αναφορά ο αντεισαγγελέας.

Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατέθεσε ότι «θεωρεί αδιανόητο ότι υπάρχει ή μπορεί να υπαρξει βουλευτής που θα αποφασίσει πως και τι θα ψηφίσει για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με οικονομικά ή άλλα ανταλλάγματα και δεν έχει κανένα στοιχείο που να τον οδηγεί σε αντίθετη σκέψη».

Ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατέθεσε ότι «γνωρίζει, αλλά δεν μπορεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία που μπορούν έχουν δικαστική χρήση, για απόπειρες επιχειρηματιών να εξαγοράσουν την ψήφο βουλευτών και κομμάτων…».

Ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος, στο σπίτι του οποίου υποτίθεται ότι έγιναν οι συζητήσεις περί της δήθεν σχεδιαζόμενης εξαγοράς βουλευτών (κατά τη διάρκεια του γάμου της κόρης του Αταλάντης με τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη) χαρακτήρισε «αστειότητες» τα σχετικά δημοσιεύματα και πρόσθεσε ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του οποιαδήποτε συζήτηση ή κίνηση μεταξύ των καλεσμένων στο γάμο σχετικά με αξαγορά βουλευτών ή συγκέντρωσης χρημάτων για τον ίδιο σκοπό.

Ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος κατέθεσε ότι, τα όσα σχετικά με τα περί χρηματισμού βουλευτών αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ της εφημερίδας του, τα αποκάλυψε στον ίδιο «ένας αξιόπιστος μάρτυρας που ήταν καλεσμένος στη δεξίωση» και ότι το πρόσωπο αυτό «δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα βουλευτών, αλλά μας περιέγραψε την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη δεξίωση, οι οποίοι προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, που θα βοηθούσε κατά τη γνώμη τους στη συγκέντρωση του αριθμού των 180 βουλευτών, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ