Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Δένδιας: Φαντάζομαι πως οι κοινωνίες έχουν και το δικαίωμα να αυτοκτονούν (ηχητικό)

«Είναι δύσκολα τα πράγματα για τη χώρα, που έχει ανάγκη τη σταθερότητα και έχει ακριβώς το αντίθετο αυτή τη στιγμή. Η απειλή βουλευτικών εκλογών είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα και η εναλλακτική πρόταση είναι εκτός πραγματικότητας. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό» δήλωσε στον Alpha 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό,  ο υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε «δεν ξέρω (αν θα βρεθούν οι 180).

«Υπάρχουν 200 συνάδελφοι που ενστερνίζονται τη συμμετοχή στο ευρώ κάτω από συγκεκριμένες παραμέτρους. Η εκλογή (ΠτΔ) επηρεάζει αυτή τη συμμετοχή μας και την έξοδο από την κρίση. Ελπίζω ότι ο περισσότεροι από τους 200 θα δώσουν μια καταφατική απάντηση. Να συνεννοηθούμε πρέπει».

Ερωτηθείς για την επίσπευση στην εκλογή ΠτΔ ο κ. Δένδιας απάντησε πως «ίσως ήταν η πιο ορθή κίνηση που έχει γίνει. Υπάρχει μια υποβόσκουσα κρίση, αβεβαιότητα, δεν μπορούσε αυτό να συνεχιστεί. Είναι εγκληματικό να δημιουργήσεις αστάθεια στη χώρα σε αυτή τη συγκυρία. Φαντάζομαι οι κοινωνίες έχουν και το δικαίωμα να αυτοκτονούν» και πρόσθεσε «δεν είναι θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα δημιουργείται από την πλήρη ασάφεια στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάει όλες του τις τοποθετήσεις από μια υπόθεση εργασίας».

Σχετικά με την καταγγελία της οικογένειας νεαρού οπλίτη ο οποίος σκοτώθηκε σε άσκηση στον Βόλο, ότι τους κόπηκε το κοινωνικό τιμολόγιο επειδή πλέον δεν θεωρούνται πολύτεκνοι σχολίασε ότι είναι «ντροπή για το κράτος, την κοινωνία, για όλους μας» και προανήγγειλε διάταξη για την αποκατάσταση του καθεστώτος.

Ακούστε το ηχητικό

[mejsaudio src=”/wp-content/uploads/2014/12/dendias-berykios-11-12-14-1.mp3″]

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ