Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024

90% των Ρώσων με Covid-19 επέστρεψαν από Τουρκία!

Περίπου το 90% των Ρώσων πολιτών που μολύνθηκαν από τον Covid-19 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο εξωτερικό είχαν επιστρέψει από την Τουρκία.

Αυτό δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή, Άννα Ποπόβα, μιλώντας στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή για την αντιμετώπιση του Covid-19.

«Αφότου άνοιξαν τα σύνορα με την Τουρκία, από την 1η Αυγούστου, επέστρεψαν σχεδόν 1.500.000 άνθρωποι και από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, υπήρξαν περισσότερα από 10.000 θετικά τεστ στον Covid-19 κορωνοϊό, εκ των οποίων το 90% είναι άτομα που επέστρεψαν από την Τουρκία. Γι’ αυτό τον λόγο είναι προφανές ότι είναι αναγκαίο να συζητήσουμε και να προτείνουμε τη λήψη ορισμένων μέτρων», δήλωσε η Ποπόβα.

Νωρίτερα, το κεντρικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού Covid-19 στη Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συστήσει εκ νέου το κλείσιμο των συνόρων της χώρας εξαιτίας της πανδημίας. Η Τουρκία υπήρξε μια από τις πρώτες χώρες με τις οποίες η Ρωσία ξανάρχισε τις αεροπορικές συνδέσεις. Από την 1η Αυγούστου 2020 ξανάρχισαν οι διεθνείς πτήσεις με τη Βρετανία και την Τανζανία.

Ρωσία: 18.257 κρούσματα και 238 θάνατοι από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο
Η Ρωσία κατέγραψε 18.257 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα.

Περιλαμβανομένων 4.796 στη Μόσχα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας ανήλθε σε 1.655.038.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 238 άνθρωποι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον covid-19 σε 28.473.

Το 2021 ο μαζικός εμβολιασμός με το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacKorona 

Ο μαζικός εμβολιασμός των Ρώσων με το δεύτερο εμβόλιο κατά του Covid-19, το οποίο ανέπτυξε το Κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2021, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του κέντρου, ο Ρινάτ Μαξιούτοφ.

Η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου EpiVacKorona με την συμμετοχή 40.000 εθελοντών, θα ξεκινήσει στο διάστημα Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Μαξιούτοφ, προσθέτοντας ότι οι κλινικές αυτές δοκιμές θα διαρκέσουν έξι μήνες έως τον εμβολιασμό του τελευταίου εθελοντή.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα του εμβολίου για τον Covid-19 είναι «η αποτελεσματικότητά του κατά των ανομοιογενών γενετικά στελεχών των αντιγόνων» επειδή το σκεύασμα περιέχει μέρος του μακρομορίου του αντιγόνου SARS-CoV-2 , το οποίο αναγνωρίζεται από το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Σε αντίθεση με το ιογενές εμβόλιο που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέι (Sputnik-V) και το αδρανοποιημένο εμβόλιο του Ινστιτούτου Τσουμακόφ (το τρίτο ρωσικό εμβόλιο -σ.σ), στο εμβόλιο EpiVacKorona υπάρχουν μόνο μικρά τμήματα ιογενούς πρωτεΐνης, των πεπτιδίων που είναι αναγκαία για την διαμόρφωση ανοσοποιητικής απόκρισης», δήλωσε ο Μαξιούτοφ.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλήθεια πίσω από τα τεστ: Ένας στους δέκα με κορωνοϊό

ΕΛ.ΑΣ.: 18 συλλήψεις, 53 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, 278 για μετακίνηση και 1.202 για μη χρήση μάσκας

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ