Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ δημιουργεί επιπλέον χρέος 500 εκ. ευρώ»

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και μίλησαν για όλα.

«Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και οποιοδήποτε έωλος κυβερνητικός σχεδιασμός για την συνέχεια, δημιουργεί αυτή τη στιγμή στα κρατικά ταμεία, στα δημόσια λογιστικά της χώρας, ένα ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΟΣ που με πολύ μέτριους υπολογισμούς ξεπερνά τα 300 εκ , ίσως και να πλησιάζει και το μισό δισ. ευρώ», τόνισαν για το οικονομικό κενό που υπάρχει μετά το «λουκέτο» της  δημόσιας τηλεόρασης.

Και συνέχισαν: «Οι αποζημιώσεις των 2650 εργαζομένων, οι ρήτρες διεθνών συμβολαίων, η ακύρωση συμφωνιών παραγωγών προγράμματος, τεράστια κόστη για αποζημιώσεις πάσης φύσεως, μεταφέρονται όλες στο δημόσιο λογιστικό και στον ελλειμματικό προϋπολογισμό. Είναι ποσά που θα κληθούν άμεσα να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες με τον γνωστό τρόπο περικοπών μισθών, συντάξεων, επιπλέον χαρατσιών».

Το τρίπτυχο της στάσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ:

– Συνεχίζουμε σε καθημερινή 24ωρη βάση να προσφέρουμε την εργασία μας στην ΕΡΤ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν αποδεχόμαστε ότι η ΕΡΤ έχει κλείσει και ότι οι εργαζόμενοι της έχουν απολυθεί.

– Με την παραμονή μας στο Ραδιομέγαρο περιφρουρούμε την δημόσια περιουσία ύψους πολλών δις ?. Προφανώς και δεν υφίσταται κανενός είδους κατάληψη, με τον τρόπο που προπαγανδίζεται δεξιά και αριστερά. Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή και αυτή τη στιγμή που μιλάμε στο Ραδιομέγαρο βρίσκονται συνεχώς καλεσμένοι, επισκέπτες, απλοί πολίτες, μαθητές, παιδιά από μουσικά και εικαστικά εργαστήρια, πολιτικά στελέχη από σχεδόν όλα τα κόμματα, πολιτικοί αρχηγοί, ξένοι προσκεκλημένοι, δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ελληνικά και ξένα. Η παραμονή μας στο Ραδιομέγαρο επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για την έμπρακτη απόδειξη της συνέχειας της λειτουργίας της ΕΡΤ.

– Η μόνη παρανομία που εξακολουθεί να υφίσταται είναι η συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις δυο αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες διέταξαν να επανέλθουν άμεσα κανονικά οι συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Για αυτό άλλωστε έχουν μηνυθεί από τις δημοσιογραφικές ενώσεις οι δυο υπουργοί Γ. Στουρνάρας και Σ. Κεδίκογλου.

Η θέση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ παραμένει ισχυρή και αταλάντευτη:

-Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν “λουκέτο” στην ΕΡΤ

-Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ

-Έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.

Η ΕΡΤ είναι οι εργαζόμενοι της, τα εκκατομμύρια των τηλεθεατών – ακροατών της, οι Έλληνες πολίτες που την χρηματοδοτούν και την στηρίζουν.

Η ΕΡΤ είναι και θα μείνει ΑΝΟΙΧΤΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ