Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τσίπρας: «Εκλογές τώρα!»

«Καθαρές λύσεις, εκλογές τώρα» δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας, θεωρώντας ότι «η δημοκρατική εκτροπή, η οικονομική καταστροφή και η ανθρωπιστική κρίση με έναν τρόπο μπορούν να λάβουν τέλος. Με την προσφυγή στις κάλπες».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «φωτογραφία της διαπλοκής και της πολιτικής αποσύνθεσης» τη νέα κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας. Είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό και η ίδια αντίληψη, που κυριάρχησε στον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια» και διατυπώνει την πρόβλεψη ότι αυτή η κυβέρνηση «θα είναι πιο μνημονιακή, πιο αυταρχική, αλλά και πιο καταστροφική, είναι η κυβέρνηση που έχει στόχο να φέρει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, θα καταστήσει τη χώρα μόνιμη αποικία χρέους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «είναι μετρημένες» οι ημέρες της νέας κυβέρνησης και σημειώνει πως «χωρίς τη στήριξη των μέσων της διαπλοκής και τη στήριξη της κ. Μέρκελ, χωρίς τον φόβο και την τρομοκρατία που εξαπολύουν κατά κύματα στην ελληνική κοινωνία, δεν θα υπήρχε σήμερα αυτή η υβριδική κυβέρνηση με τα πιο φθαρμένα υλικά της μεταπολίτευσης».

Για την ΕΡΤ

Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του δεν έριξαν απλώς το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, κατεδάφισαν το σήμα της δημοκρατίας.

«Για να καταλάβετε τι είδους κυβέρνηση έχουμε, αρκεί να ρίξετε μία ματιά στην επιλογή τους για το υπουργείο που αφορά τη δημόσια τηλεόραση. Έβαλαν εκεί υπουργό τον άνθρωπο που υπηρέτησε πιστά δύο μεγάλα ιδιωτικά μιντιακά συγκροτήματα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η ελπίδα, αλλά και ο εγγυητής της δημοκρατίας.

Παράλληλα, πετάει το γάντι στη ΔΗΜΑΡ και την καλεί «να διαλέξει με ποια πλευρά είναι». Θεωρεί ότι είτε θα κάνει αριστερή στροφή, είτε θα συνεχίσει την πορεία προς την άβυσσο, με επιλογές σαν την προχθεσινή στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το επικείμενο συνέδριο, ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Το βράδυ της 14ης του Ιούλη να αφήσουμε πίσω μας ένα σημαντικό ιστορικό αποτύπωμα: Το νέο κόμμα της ελπίδας. Τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο τα μέλη του θα χρίσουν έτοιμο, ισχυρό, ικανό και αποφασισμένο να κυβερνήσει για να σταματήσει την καταστροφή και να ξανακτίσει την Ελλάδα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ