Μεγάλες απορίες και προβληματισμό δημιουργεί η σημερινή δήλωση του Υφυπουργού και αρμοδίου για την ΕΡΤ κ. Παντελή Καψή ότι η ΕΡΤ θα έχει 2000 εργαζόμενους όταν είναι γνωστό ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, ενημερωθήκαμε ότι το νέο σχήμα θα έχει 800 με 1.000 άτομα προσωπικό!!! Πολλοί αναρωτιούνται, αφού μιλάμε πια για 600 άτομα, γιατί δεν έγινε πχ ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου; Γιατί να πληρωθούν αποζημιώσεις σε όλο το προσωπικό; Γιατί να κλείσιε η δημόσια τηλεόραση με αυταρχικό τρόπο με απαοτέλεσμα να γίνουμε πρώτο θέμα παγκοσμίως; Μάλλον η μόνη λογική εξήγησει που μπορεί να δώσει κάποιος είναι η αποκάλυψη που κάναμε εμείς εδώ στο e-reportaz, ότι δηλαδή με τα όσα αναφέρει η απόρρητη Έκθεση του ΥΠΟΙΚ, θα ακολουθήσουν και άλλες ΕΡΤ. Ως γνωστόν σε αυτή την Έκθεση το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτει ότι έχει πιάσει μόλις το 6% από τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις Φορέων και Νομικών Προσώπων εξοικονομώντας ελάχιστα χρήματα.
Την εκτίμηση ότι ο ενδιάμεσος φορέας της ΕΡΤ θα έχει…2000 εργαζόμενους έναντι των 2600 που είχε εξέφρασε πριν από λίγο στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ ο υφυπουργός κ.Καψής. Στο μεταξύ συνεχίζεται σήμερα στη 1.30 μ.μ. στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στο γραφείο του Παντελή Καψή, ο κύκλος των συζητήσεων για την ανεύρεση «κοινής συνισταμένης», μεταξύ του υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, και των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρόντων των νομικών συμβούλων τους.
Η βασική διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών εστιάζεται στο περίγραμμα της πρότασης που κατέθεσε ο Π.Καψής στους εκπροσώπους των δημοσιογράφων της ΕΡΤ οι οποίοι, αφού έθεσαν το ζήτημα στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης, εξέδωσαν ψήφισμα που χαρακτηρίζει το προτασολόγιο Καψη, «νομικά ατεκμηρίωτο. Το μεταβατικό σχήμα δεν έχει καμία χρησιμότητα και επιπλέον είναι κενό θεσμικού και νομικού περιεχομένου» αναφέρουν οι εργαζόμενοι για να καταλήξουν ότι «το σημαντικότερο είναι ότι θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον χαράτσια».