Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Ασύλληπτοι ακόμη οι δραπέτες παρά το ανθρωποκυνηγητό (upd)

Χωρίς αποτελέσματα εξελίσσεται η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας , στην περιοχή της Παραμυθιάς, τις ηπειρωτικές ακτές και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.  Όλη τη νύχτα, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, χτένισαν την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών. Παράλληλα έγιναν πολλές προσαγωγές Αλβανών οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία. Τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης.

Το γεγονός, ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους, προβληματίζει τις διωκτικές αρχές. Οι κακοποιοί, όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στην Αλβανία, ενώ από τις κινήσεις μέσα στην παλιά επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Ηγουμενίτσας, φαίνεται ότι γνωρίζουν την περιοχή.

Στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της Θεσπρωτίας οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στήσει ενέδρες ώστε να αποτρέψουν τη διαφυγή του κακοποιού Κόλα και των συνεργατών του, στο έδαφος της Αλβανίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί όταν, στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, εκλάπη το ΙΧ Volvo του πρώην υπουργού Αποστόλου Ανδρεουλάκου.

Από τους υπόλοιπους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ, που είναι δίδυμο με τον Κλεμέντ, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το 1 εκατ. ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στη Εθνική Λάρισας.

Ο Λούλι Φλόρα και ο Σούλα Φάτος, είναι ένα τρίτο δίδυμο, του οποίου έχουν χαθεί τα ίχνη. Ο Σούλα, παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.

3

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το αυτοκίνητο που παράτησαν στην Γλυκή οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και το οποίο έκλεψαν τα ξημερώματα από την Φιλιππιάδα. Η ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς από τις πηγές του Αχέροντα και το Σούλι μέχρι τον ποταμό Καλαμά, είναι αστυνομοκρατούμενη και σε πλήρη εξέλιξη είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχει πραγματοποιήσει η ΕΛΛΑΣ.

Επίκεντρο των ερευνών τα όρη της Παραμυθιάς. Από τις δώδεκα το μεσημέρι στις έρευνες συμμετέχουν και εναέρια μέσα και η περιοχή χτενίζεται στην κυριολεξία από δύο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα paramythia-online.gr, το σχέδιο δράσης της αστυνομίας για τις επόμενες ώρες αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας με την συμμετοχή όλων των κορυφαίων αξιωματικών της Ηπείρου. Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τις κινήσεις των δραπετών, οι οποίοι από τα ξημερώματα κινούνται πλέον στην περιοχή της Ηπείρου.

Δείτε το βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ