Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Πήραν πίσω την προκλητική ρύθμιση των αποσπασμένων σε υπουργεία

Πήρε πίσω την ρύθμιση η κυβέρνηση για το θέμα της εξαίρεσης από την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί σε υπουργικά γραφεία.

Νομοπαρασκευαστική βελτίωση στο πολύ-νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα καταθέσει αύριο το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία θα καταργεί την αποτίμηση προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων που εμπίπτουν στο Π.Δ. 63/2005.

Το σχετικό Π.Δ. κρίνει ως επιπλέον προσόν, κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, την απόσπασή τους σε γραφεία υπουργών, βουλευτών κ.α..

Τι προηγήθηκε
Ρύθμιση πρόκληση στο πολυνομοσχέδιο για την κινητικότητα, εξαιρεί τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι στα υπουργεία.  Η διάταξη μπήκε μεταξύ των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης που εξαιρεί από την κινητικότητα εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί σε υπουργικά γραφεία. Πρόκειται για διάταση στο άρθρο 90 παράγραφος 2 που αναμένεται να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις. Κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να απασχολεί έως και τέσσερις συνεργάτες αποσπασμένους από υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ αντίστοιχα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων απασχολούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Για να αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του ρουσφετιού προς τους “δικούς τους ανθρώπους” οι βουλευτές και οι υπουργοί, απλά θα υπενθυμίσουμε ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Ρεπούση, είχε αποκαλύψει φέτος στην Βουλή στις 23/4/2013, με αφορμή την αύξηση των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών ότι:

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]“Φέτος είχαμε 4.500 αποσπάσεις εκπαιδευτικών εκτός σχολείων σε αρχιεπισκοπή, βουλευτές, κόμματα, κεντρικές υπηρεσίες»[/quote_text]

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ