Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Προτιμά εθνική Ρωσίας ο Λοντίγκιν

Την προτίμησή του προς την εθνική Ρωσίας αντί της Ελλάδας γνωστοποίησε ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα.Ο νεαρός τερματοφύλακας ο οποίος μεταγράφηκε φέτος στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης από την Ξάνθη προχώρησε σε αυτήν την αποκάλυψη στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας.

«Είναι ένα θέμα που ακόμα δεν έχω συζητήσει με κανένα στην Ελλάδα. Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο και δεν με ρώτησε τίποτα. Θα δούμε. Όταν ήρθα στην Αγία Πετρούπολη, ήξερα πως έπρεπε να επιλέξω και πως θα έχω μόνο την ρωσική υπηκοότητα», τόνισε συγκεκριμένα ο Λοντίγκιν.

Πλέον το μέλλον του 23χρονου γκολκίπερ σε ό,τι αφορά την Εθνική κρίνεται αβέβαιο, αφού παρά το γεγονός πως έχει κληθεί στο παρελθόν από τον Φερνάντο Σάντος, δεν έχει αγωνιστεί παρά μόνο με τις «μικρές» εθνικές, κάτι που όμως δεν τον δεσμεύει.

Έτσι, έχει το δικαίωμα –καθώς είναι κάτοχος τόσο ελληνικού, όσο και ρωσικού διαβατηρίου- να επιλέξει οποιοδήποτε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιθυμεί.

Στη δική του περίπτωση η επιλογή της Ρωσίας είναι μάλλον λογική και λίγο-πολύ αναμενόμενη, αφού έτσι διευκολύνει τη Ζενίτ μη πιάνοντας θέση ξένου μιας και στη Ρωσία υπάρχει σχετικός περιορισμός στον αριθμό των μη γηγενών ποδοσφαιριστών που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί κάθε σύλλογος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ