Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Θετικό πρόσημο για το ρυθμό ανάπτυξης στη Βρετανία

Κατά 0,6% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Βρετανίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Το ύψος του ρυθμού ανάπτυξης συμπίπτει με τις προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών και αποτελεί βελτίωση της τάξης του 0,3% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του πρώτου τριμήνου.

Η παραγωγή αυξήθηκε τόσο κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών όσο και στον οικοδομικό και κατασκευαστικό τομέα.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν χαρακτήρισε τα στοιχεία καλύτερα από τα αναμενόμενα. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πορεύεται με βάση το σχέδιό της για την οικονομία, η οποία «επιδιορθώνεται». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί και ότι γνωρίζει πως τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα για τις οικογένειες στη χώρα.

Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών Εντ Μπολς χαιρέτισε το θετικό ρυθμό ανάπτυξης «μετά από τρία χαμένα και ζημιογόνα χρόνια μηδενικής ανάπτυξης». Προειδοποίησε ωστόσο ότι οι οικογένειες σε μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα ακόμα δε βλέπουν την ανάκαμψη του επιπέδου διαβίωσής τους, καθώς οι μισθοί τους δεν αυξάνονται σύμφωνα με τις αυξήσεις στις τιμές.



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ