Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

ΓΣΕΕ: «Η ακραία λιτότητα προκαλεί ασφυξία στο ασφαλιστικό σύστημα»

Στην πολιτική της ακραίας λιτότητας των τριών τελευταίων ετών αποδίδει η ΓΣΕΕ την ασφυξία στο ασφαλιστικό σύστημα με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για ανάγκη «αλλαγή εκ θεμελίων».

«Όταν ο Υπουργός κάνει λόγο για “αλλαγή εκ θεμελίων”, προφανώς και θα πρέπει να εννοεί τις ακολουθούμενες πολιτικές που “ενοχοποιούνται” στο μέγιστο βαθμό για την απαξίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης» τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Νίκος Κιουτσούκης.

«Τόσο η βιωσιμότητα, όσο και η επάρκεια του Ασφαλιστικού είναι ζήτημα εισροής πόρων και όχι περικοπών, με θεσμοθέτηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης εκτός Συνταξιοδοτικού Συστήματος και παράλληλα συνέχιση της αναγκαίας προσπάθειας για εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων και περικοπή των συντάξεων-επιδομάτων από τους μη δικαιούχους. Οποιαδήποτε άλλη “λύση” είναι αδιέξοδη, υφεσιακή και καταστροφική σε ένα Σύστημα που ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση της Ε.Ε. αναφορικά με το ύψος των εισφορών, διανέμει “συντάξεις φτώχειας”» συνεχίζει ο κ. Κιουτσούκης και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε στη σαφή δέσμευση και διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συνταξιοδοτικές παροχές».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ