Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Δείτε τον οδηγό του μοιραίου τρένου στην Ισπανία

Στο νοσοκομείο υπό αστυνομική επιτήρηση είναι ο 52χρονος Francisco Jose Garzon, οδηγός του τρένου, που εκτροχιάστηκε στη Γαλικία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες (94 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση).

Ο 52χρονος οδηγός που είχε εμπειρία 30 ετών επομένως ήταν βετεράνος των σιδηροδρόμων, όπως ανακοίνωσε η Renfe, η εταιρία των σιδηροδρόμων του ισπανικού κράτους.

franciscojosegarzon

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Εν τούτοις έχει αναφερθεί ευρέως πως πήρε μια απότομη στροφή όπου το επιτρεπόμενο όριο ήταν 80 χιλιόμετρα την ώρα με υπερδιπλάσια ταχύτητα.[/quote_text]

Πολλές εφημερίδες δημοσίευσαν αποσπάσματα από το λογαριασμό του στο Facebook , όπου υπερηφανευόταν, ότι οδηγεί με υψηλές ταχύτητες. Ο λογαριασμός έκλεισε νωρίς την Πέμπτη.

Ο οδηγός δεν ήταν “διαθέσιμος” για να σχολιάσει τις σχετικές αναφορές μεταδίδει το πρακτορείο Reuters ούτε κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί η οικογένειά του ή να βρεθεί αν έχει οριστεί δικηγόρος.

spain26n

Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε και πήρε τον έλεγχο του τρένου 65 χιλιόμετρα νότα του Santiago. O Francisco εγκλωβίστηκε μέσα στο τρένο αρχικά.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των σιδηροδρόμων δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν αν ο οδηγός φέρει ευθύνη. “Το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα μια πιθανότητα, και για να αποφεύγονται τα ανθρώπινα λάθη, τι έχουμε; Έχουμε την τεχνολογία”, δήλωσε ο Miguel Ángel Cilleros υπεύθυνος της ένωσης UGT.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ