Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μεσαρά

Υπό μερικό έλεγχο, χωρίς δηλαδή ενεργά μέτωπα, είναι από τις πρώτες πρωϊνές ώρες η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μεσαρά Ηρακλείου, κοντά στις Μοίρες.

Η φωτιά ξέσπασε πάνω από το χωριό Αληθινή και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στην Πόμπια, τα Πηγαϊδάκια και το Αντισκάρι, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. (διαβάστε εδώ)

20 αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής, 48 πυροσβέστες και 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, μαζί με έξι οχήματα ΟΤΑ, τη συνδρομή εθελοντών και κατοίκων καθώς και τρία ελικόπτερα συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης, υπό τον φόβο η φωτιά να μεταφερθεί στα χωριά και να κάψει σπίτια, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι έρχεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια της φωτιάς, σε συνεργασία με το τοπικό Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ακριβής εικόνα των στρεμμάτων καλλιεργήσιμης και χορτολιβαδικής έκτασης που έκανε στάχτη η φωτιά, πάντως καταστράφηκαν πολλά θερμοκήπια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν και ζώα.

Πηγή: Cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ