Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Συναγερμός στην Ελλάδα για το πολεμικό υλικό που εντοπίστηκε!

Γράφει η Νάντια Αλεξίου

Ύστερα από τον εντοπισμό πλωτού σκάφους μεταξύ Χίου και Οινουσσών τα ξημερώματα, από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, και τη σύλληψη 4 ατόμων στην κατοχή των οποίων εντοπίσθηκε πολεμικό υλικό- αντιαρματικά “LAW”, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, σφαίρες κι εκρηκτικοί μηχανισμοί- έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στις Υπηρεσίες Ασφάλειας της χώρας.

Όπως προέκυψε μάλιστα εν συνεχεία, οι δύο Έλληνες, ο “καπετάνιος” είναι σπουδαστής της εμποροπλοιάρχων, ενώ ο 51χρονος, στο παρελθόν είχε απασχολήσει για άλλες υποθέσεις τις Αρχές, ανέφεραν ότι τους ζητήθηκε να μεταφέρουν το πολεμικό υλικό στην Τουρκία με χρηματικό αντίτιμο 500 ευρώ . Οι δυο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής, δηλώνουν ότι ανήκουν στην οργάνωση Κούρδων αντικαθεστωτικών «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» (DHKP-C).

Από τις έρευνες που έγιναν μετά σε Εξάρχεια στα γραφεία της οργάνωσης, στο Λουτράκι και τη Θεσσαλονίκη, έχουν προσαχθεί 8 άτομα, ενώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία έχουν κατασχεθεί και έχουν μεταφερθεί για εξέταση, στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στη Χίο νωρίτερα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ακόμα ατόμων. Ενός Έλληνα και ενός Κούρδου, οι οποίοι φέρονται να έχουν εμπλοκή με την υπόθεση.

Για τις επίσημες Ελληνικές Αρχές, δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση, καθώς αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται με εγχώρια τρομοκρατία, και σίγουρα όχι με το κοινό ποινικό. Προσδιορίζουν την υπόθεση ως ιδιαιτέρως σοβαρή, για αυτό και έχει ανάψει… συναγερμός μετά τα ευρήματα.

Στις έρευνες συμμετέχει το Λιμενικό Σώμα, η Αντιτρομοκρατική και Υπηρεσία του Μεγάρου της Κατεχάκη, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Άμυνας.

Δείτε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα:

9 13 14

Δείτε φωτογραφίες από το politischios.gr:

11

13

14

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ