Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης: «Αν άκουγε κάποιος το ΣΥΡΙΖΑ θα νόμιζε ότι κάνουμε πραξικόπημα»

Την τροπολογία αλλά και την προεργασία αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου υπερασπίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «για να φέρω εδώ τις μελέτες αξιολόγησης των δομών πάνω στις οποίες θα βασιστούν τα 17 Προεδρικά Διατάγματα θα χρειαζόμουν καροτσάκι του σούπερ-μαρκετ».

Πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει ένταση αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία επισημαίνοντας ότι παραβιάζει βασικές διατάξεις του Συντάγματος.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «αν άκουγε κάποιος μόνο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πίστευε ότι η κυβέρνηση κινείται στα όρια του πραξικοπήματος» και εξήγησε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση του Δημόσιου Τομέα γίνεται με Προεδρικά Διατάγματα, από το 1975 προβλέπεται». Πρόσθεσε ότι τα Π.Δ. θα στηριχθούν στις αξιολογήσεις δομών και σημείωσε πως «Η πραγματικότητα είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε ολοκληρωμένη προσπάθεια για αναδιάρθρωση Δημόσιου Τομέα… Στο τελος θα έχουμε 17 ομοιόμορφα διατάγματα που θα καθορίζουν την ανακατάταξη του δημοσίου».

Ανέφερε μάλιστα ότι κατά την αξιολόγηση των δομών προέκυψε ότι «στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχουν 13 τμήματα χωρίς υπάλληλο, 11 τμήματα με έναν υπάλληλο και 14 τμήματα με 2 υπαλλήλους. Το 40% των τμημάτων λειτουργούν με 0 – 2 υπαλλήλους.  Αν κανατε λίγο την δουλεία σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ  θα διαπιστώνατε ότι έχει γίνει σημαντική προεργασία. Δεν έχετε κάνει τη δουλειά σας… Όταν θα έχουν καταρτιστεί και τα 17 Π.Δ δεν θα έχετε δικαίωμα να μιλάτε για προχειρότητα και γονατογραφίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ