Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση

Με 24ωρη παναττική απεργία στον δημόσιο τομέα και συγκέντρωση στις 10.30 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντά η ΑΔΕΔΥ στο πρόγραμμα κινητικότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Την Πέμπτη πάντως, εγκρίθηκε χωρίς διαρροές κυβερνητικών βουλευτών, η τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να προβαίνουν σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις φορέων και σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με Προεδρικά Διατάγματα, δίχως προηγούμενη έγκριση της Βουλής.

Η τροπολογία για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση με Π.Δ. πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας η οποία απορρίφθηκε δι’ εγέρσεως των βουλευτών.

Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων ελέγχονται πολιτικά και κοινωνικά, τόνισε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και απευθυνόμενος σε έντονο ύφος προς τον υπουργό υποστήριξε: «Αυτό τον έλεγχο, που ασκεί η Βουλή, θέλετε να αποφύγετε. Αυτό τον έλεγχο τον αποφεύγουν μη δημοκρατικά καθεστώτα. Δεν κινείστε στα όρια του πραξικοπήματος, κάνετε πραξικόπημα. Τα πραξικοπήματα δεν θέλουν ερπύστριες και τανκς».

 

 

Πηγή: topontiki.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ