Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αίγυπτος: Σε θέση μάχης η Aστυνομία

Η αιγυπτιακή αστυνομία θα αποκλείσει την πρόσβαση προς το σημείο όπου παραμένουν πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία οι διαδηλωτές, στο Κάιρο, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, το υπουργείο Εσωτερικών τάσσεται εναντίον της ιδέας να απομακρυνθούν οι υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων δια της βίας.

«Η ιδέα να καταληφθεί δια της βίας ο καταυλισμός απορρίπτεται από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά θα επιβληθεί αποκλεισμός σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στη Ραμπάα», ανέφερε ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας.

Αναφερόταν στη Ραμπάα αλ Ανταουίγια, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος από τους δύο καταυλισμούς των διαδηλωτών που υποστηρίζουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα στο Κάιρο.

Νέα μαζική κινητοποίηση «κατά του πραξικοπήματος» οργανώνουν σήμερα, Παρασκευή, οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι στην Αίγυπτο, όπου η αστυνομία ετοιμάζεται να επέμβει παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία της διεθνούς κοινότητας, η οποία φοβάται νέα αιματοχυσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ