Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κύπρος: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα»

Ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούν οι Κύπριοι πολίτες σε σχέση με το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, λόγω του συναγερμού στον οποίο τέθηκαν οι ΗΠΑ.

Επεσήμανε ωστόσο την ίδια ώρα πως δε χωρά εφησυχασμός και πως όλοι θα πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση.

Ερωτηθείς σε σχέση με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν προς τους πολίτες τους οι ΗΠΑ σε σχέση με το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων σε τουριστικούς προορισμούς μέχρι και την 31η Αυγούστου, κατά πόσο λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας είπε ότι το θέμα της τρομοκρατίας ανησυχεί όλους και πως καμία χώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν κινδυνεύει από τρομοκράτες. Διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή αστυνομία συνεργάζεται με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και στο εξωτερικό, με την ΕΕ, τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και των άλλων μεγάλων χωρών, αλλά και ότι με τα μέσα τα οποία η Αστυνομία διαθέτει, αξιολογεί την εκάστοτε κατάσταση στη γύρω περιοχή και αξιοποιεί οποιαδήποτε πληροφορία λαμβάνει είτε από μόνη της είτε σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Κυπριακή Αστυνομία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με τη συμπερίληψη της Χεζμπολλάχ του Λιβάνου στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι από την πρώτη στιγμή που η εν λόγω οργάνωση η οποία εδρεύει σε γειτονική χώρα συμπεριλήφθηκε στον σχετικό κατάλογο, ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας έτσι ώστε η κάθε υπηρεσία να λάβει τα μέτρα της δικής της αρμοδιότητας.

Ο κ. Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε τέλος ότι λαμβάνοναται αυξημένα μέτρα σε αεροδρόμια και λιμάνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ