Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Έκτακτο: Στο νοσοκομείο ο Μπους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο Νεότερος οδηγήθηκε χθες εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση εισαγωγής στεντ σε καρδιακή αρτηρία.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο 67χρονος Αμερικανός ανυπομονεί πλέον να επιστρέψει στο σπίτι του, όπως δήλωσε χθες στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπός του, Φρέντι Φορντ.

Ο Τζορτζ Μπους ο Νεότερος πληροφορήθηκε το πρόβλημα (φραγμένη αρτηρία) μόλις μία ημέρα πριν, την περασμένη Δευτέρα, με τρόπο μάλλον αναπάντεχο, στο πλαίσιο μιας τυπικής ιατρικής εξέτασης ρουτίνας.

 

Αθλητικός…

Υπενθυμίζεται πως ο 67χρονος, ο οποίος βρισκόταν στην προεδρία των ΗΠΑ από το 2001 έως το 2009, είχε παλαιότερα μεγάλο πάθος με τη γυμναστική. Το είχε συνήθεια να πηγαίνει για τρέξιμο, ενώ στη συνέχεια, όταν άρχισε να αντιμετωπίζει πόνους στα γόνατα, το έριξε στην ποδηλασία.

Ο ίδιος, θορυβημένος μετά την απρόσμενη χθεσινή του εγχείρηση, κάλεσε τους συμπατριώτες του να επισκέπτονται συχνότερα τον γιατρό.

Οι επισκέψεις στον γιατρό βέβαια δεν είναι απλό πράγμα στις ΗΠΑ. Για κάποιες ομάδες του πληθυσμού μάλιστα (όπως για παράδειγμα οι ανασφάλιστοι και οι χαμηλόμισθοι) αποτελούν στόχο σχεδόν… ανέφικτο. Εχουν φροντίσει γι’ αυτό ο ίδιος ο Μπους και οι παλαιότερες κυβερνήσεις των Ρεπουμπλικάνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ