Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Η απάντηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στον Μουρίνιο (Videos)

Μόνο χαρακτήρα φιλικού δεν είχε το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι για τον τελικό του τουρνουά Guinness International Champions Cup που διεξήχθη στο Μαϊάμι.

Η αναμέτρηση μύριζε… μπαρούτι από το πρώτο λεπτό, καθώς ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεφε ως αντίπαλος της Ρεάλ, λίγες εβδομάδες μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της, και απέναντί του βρήκε πολλούς… εχθρούς.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να ήθελε να αποδείξει στον πρώην προπονητή του πως αυτός είναι ο «πραγματικός Ρονάλντο» και όχι το «φαινόμενο», όπως είχε δηλώσει ο Special One πριν από λίγες ημέρες.

Και το πέτυχε.

Συγκεκριμένα, ο CR7 σκόραρε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 26ο λεπτό και πανηγύρισε με τον… δικό του μοναδικό τρόπο. Γυρίζοντας προς το μέρος του Μουρίνιο, με τα δάχτυλά του στο στήθος και ειρωνικό βλέμμα έδειξε στον συμπατριώτη του πως -τουλάχιστον για τον ίδιο- αυτός είναι ο ένας και μοναδικός.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι «μερέχνες» πήραν κεφάλι το σκορ μετά από όμορφη πάσα του Λούκα Μόντριτς και εξίσου όμορφο σουτ του Μαρτσέλο στην αριστερή γωνία του Πετρ Τσεχ στο 11ο λεπτό. Ωστόσο η απάντηση από την τυπικά φιλοξενούμενη ήταν άμεση, αφού πέντε λεπτά αργότερα Λουκάκου και Ραμίρες συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον δεύτερο να «κρεμάει» τον Ίκερ Κασίγιας κάνοντας το 1-1.

Κάπου εκεί ανέλαβε ο Κριστιάνο, καθώς στη φάση που αναφέρθηκε πιο πάνω, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του ανήμπορου Τσεχ, που εκτινάχθηκε αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το τέρμα.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου βρήκαν την Τσέλσι να πιέζει και να δημιουργεί κλασσικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, κάτι που δεν έγινε λόγω των εξαιρετικών επεμβάσεων του Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος πήρε επίσης την «εκδίκησή» του από τον Μουρίνιο για τον παραγκωνισμό του στην κοινή τους θητεία στη Μαδρίτη.

Και αφού οι «μπλε» δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ο Ρονάλντο έκανε το 3-1 με δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ίσκο στο 56ο λεπτό, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της ομάδας του.

Στο 67’, ένας οπαδός της «βασίλισσας» μπήκε στο γήπεδο και αγκάλιασε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, που ανταπέδωσε, συνομίλησε μαζί του για αρκετά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια του ζήτησε ευγενικά να αποχωρήσει. Όσο για τον Μουρίνιο; Κοιτούσε το συμβάν σαν…. κακιά πεθερά.

Στο τέλος του αγώνα, ο Ρονάλντο ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τον πανηγυρισμό του και αν απευθυνόταν στον Μουρίνιο, με τον 27χρονο να απαντάει: «Όχι. Δεν με νοιάζει. Δεν με ενδιαφέρουν οι άλλοι».

Τσέλσι (4-3-3): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, (73’ Αθπιλικουέτα), Κόουλ, Ραμίρες (73’ Εσιέν), Φαν Χίνκελ (73’ Σούρλε), Λάμπαρντ (46’ Ντε Μπρούιν), Όσκαρ (46’ Μόουζες), Λουκάκου (46’ Τόρες) Αζάρ.
Κίτρινες: 36’ Λάμπαρντ, 58’ Κέιχιλ.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-2-3-1): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Μαρτσέλο (73’ Νάτσο), Μόντριτς (73’ Κασεμίρο), Κεντίρα, Ίσκο (84’ Μοράτα), Εζίλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (69’ Ντι Μαρία).
Κίτρινες: 42’ Αρμπελόα

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ