Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Συνελήφθη ιερόσυλος στην Ορεστιάδα

Από τον περασμένο Απρίλιο αναζητούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τα ίχνη του ιερόσυλου που είχε τρυπώσει σε μια εκκλησία της Ορεστιάδας και είχε ρημάξει όλα τα αφιερώματα που είχαν αφήσει οι πιστοί στα εικονίσματα. Οι έρευνές τους είχαν τελικά θετικό αποτέλεσμα.

Η κλοπή που είχε γίνει στις 19 Απριλίου, εξιχνιάστηκε μετά τις έρευνες των αστυνομικών που ταυτοποίησαν ως δράστη έναν 32χρονο Έλληνα ο οποίος τους είχε απασχολήσει επανειλημμένα στο παρελθόν για διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή.

Ο νεαρός διαρρήκτης εντοπίστηκε και ομολόγησε τη διάρρηξη στο ναό. Όπως είπε, είχε παραβιάσει μια δευτερεύουσα είσοδο της εκκλησίας και είχε αρπάξει διάφορα χρυσαφικά την αξία των οποίων δεν μπορούσε να προσδιορίσει.

Τα τάματα των πιστών δεν έχουν βρεθεί, καθώς ο δράστης τα πούλησε σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια και οι αστυνομικοί προσπαθούν να τα εντοπίσουν. Ο 32χρονος δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ