Αλλάζει η ζωή για περισσότερους από 6.000 εκπαιδευτικούς, καθώς οι αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για τις μετατάξεις φέρνουν τα πάνω – κάτω στην παιδεία.
Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις που πάρθηκαν και τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και ειδικότητα, συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό. Από αυτούς, οι 4.712 καθηγητές τον Σεπτέμβριο θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας.
Οι υπόλοιπο 1.316, που μετά τις μετακινήσεις θα… παραμείνουν πλεονάζον προσωπικό, θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολείων της περιοχής τους.
Από τους συνολικά 6.018 εκπαιδευτικούς που κρίθηκαν πλεονάζοντες, οι 1.266 βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 710 και η Στερεά Ελλάδα με 580.
Οι περισσότεροι καθηγητές θα μετακινηθούν στην Αττική (1.268), 675 στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και 360 σε σχολικές μονάδες της Στερεάς Ελλάδας γράφει Το Έθνος.
Το… βάρος των υποχρεωτικών μετατάξεων σηκώνουν κυρίως οι γυμναστές, οι καθηγητές Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικών Σπουδών.
Από σήμερα μέχρι τις 23 Αυγούστου στην ειδική σελίδα του υπουργείου Παιδείας πρέπει να καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί τις αιτήσεις προτίμησης. Και βάσει αυτών θα συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες και θα γίνουν οι μετατάξεις.
Μαζί με την αίτηση προτίμησης, οι καθηγητές θα συμπληρώνουν και τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότησή τους.
Τα μόρια αφορούν:
Τη συνολική τους προϋπηρεσία
Τους οικογενειακούς λόγους
Τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν
Την κατοχή επιπλέον στοιχείων
Την κατοχή μεταπτυχιακών
Την κατοχή διδακτορικών
Αν κάποιος «συλληφθεί» να έχει δηλώσει ανακριβή στοιχεία, θα αντιμετωπίσει πειθαρχικές κυρώσεις.