Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Υes σε όλα!

Τις επιταγές της Τρόικα ακολουθούν οι δύο επικεφαλής της κυβέρνησης σε ό, τι αφορά το θέμα του “ξεπαγώματος” των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Με κεκαλυμμένες δηλώσεις οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος προσπάθησαν να αμβλύνουν τις γωνίες που δημιουργούν οι απαιτήσεις των distress fund επισημαίνοντας ότι δεν θα πληγεί ο “φτωχός και απλός λαός”.

Από τη σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε πλήρως η διαφαινόμενη τροπή που παίρνει το θέμα των πλειστηριασμών  μετά τις ασφυκτικές πιέσεις των ξένων κεφαλαίων και τις διαβουλεύσεις που έδιναν και έπαιρναν. Όλα όσα δηλαδή είχε αποκαλύψει το e-reportaz από τον Ιούλιο. 

Οι δηλώσεις

samaras_venizelos_aftodioikisiΟ Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στον απλό και φτωχό λαό, σχετικά με την πρώτη κατοικία. «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για το θέμα των πλειστηριασμών.

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Βενιζέλος: Προστατευμένη η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού
Νωρίτερα από τον Σαμαρά, ο Βενιζέλος και αναφερόμενος στο ίδιο κεφάλαιο τόνισε πως «το θέμα των πλειστηριασμών θα διευθετηθεί».

«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη. Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας», είπε ο Βενιζέλος

Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ