Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τσοχατζόπουλος: Ρίχνει ευθύνες σε Παπανδρέου για την ενοχοποίηση του

Τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αρνήθηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος,του οποίου η απολογία ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

“Δεν έχω παράνομη ιδιοκτησία, ούτε λογαριασμούς” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος, και απέδωσε την δίωξη σε βάρος του, σε οργανωμένο σχέδιο που εκπονήθηκε όπως είπε από πολιτικοδικαστικά κέντρα που παρεμβαίνουν δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου.

Παράλληλα, επέρριψε προσωπική ευθύνη για την ενοχοποίησή του, στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Με εντολή του – είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος- κατασκευάστηκε από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής «ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο, το οποίο, μεταλλαγμένο στη συνέχεια, ήρθε από τους εισαγγελείς στο χώρο της δικαιοσύνης».

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι η περίπτωση του είναι μοναδική, καθώς, όπως είπε, κανένα άλλο πολιτικό στέλεχος από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, δεν δέχτηκε τέτοια συντονισμένη σε βάρος του επίθεση.

Χαρακτήρισε την δίωξή του πολιτική και τις σε βάρος του κατηγορίες ανυπόστατες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ