Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αίγυπτος: Ντοκουμέντο από εμπρησμό εκκλησίας

Τον εμπρησμό μιας εκκλησίας Κοπτών από φανατισμένους Μουσουλμάνους δείχνει το ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και περιήλθε στην κατοχή του CNN, σε ένα είδος επιθέσεων που έχουν μεν σταματήσει τις τελευταίες ημερες, ωστόσο η μειονότητα των Κοπτών εξακολουθεί να ζει σε κλίμα φόβου. Πάντως, αναφερονται και περιπτωσεις όπου Χριστιανοι σωθηκαν χαρις στις παρεμβασεις μουσουλμανων γειτόνων τους.

Ο νεωκόρος μιλώντας στο CNN δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν οι δράστες ήταν οπαδοί του ανατραπέντος Πρόεδρου Μόρσι ή εξτρεμιστές της τζιχάντ, αλλά θυμάται τα όπλα που χρησιμοποίησαν, ενώ ένας άλλος Κόπτης που ζει στην ίδια περιοχή, ράφτης στο επάγγελμα, είπε ότι οι μουσουλμάνοι γείτονές του τον προστάτευσαν, όταν η εκκλησία πυρπολήθηκε.

Οι ισλαμιστές οπαδοί του Μόρσι κατηγορούν την μειονότητα των Χριστιανών Κοπτών ότι στήριξαν τον στρατό που ανέτρεψε τον ηγέτη τους, τον περασμένο Ιούλιο. Δημοσίως οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν καταδικάσει το κύμα επιθέσεων εναντίον εκκλησιών. Όμως, ένας χριστιανός πωλητής χαλιών που ζει στο Κάιρο λέει ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ευθύνονται για την ανάφλεξη της θρησκευτικής βίας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ