Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Για 10η μέρα μαίνεται η φωτιά στην Καλιφόρνια

Για δέκατη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στις παρυφές του εθνικού πάρκου Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους και απειλώντας κατοικίες. Η φωτιά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει εξαπλωθεί σε μια περιοχή 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σε μια από τις βασικές δεξαμενές που τροφοδοτεί με νερό και υδροηλεκτρική ενέργεια το 85% του Σαν Φρανσίσκο πέφτουν στάχτες, αναφέρουν οι Αρχές και ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν το νερό σε χαμηλότερες δεξαμενές ενώ ελέγχουν τα αποθέματα νερού για να προλάβουν ενδεχόμενη μόλυνση.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την πόλη ο κυβερνήτης καθώς η πυρκαγιά απειλεί και τις γραμμές ηλεκτροδότησης. Δύο από τους τρεις υδροηλεκτρικούς σταθμούς έχουν κλείσει και η αρμόδια υπηρεσία έχει αναγκαστεί να αγοράσει ρεύμα από την ανοικτή αγορά.

Να σημειωθεί ότι η καταστροφική φωτιά είναι η 13η σε μέγεθος που πλήττει την Καλιφόρνια από το 1932. Οι χιλιάδες πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες, έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ