Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες από εκρήξεις σε χώρο γέμισης φιαλών υγραερίου

Τρεις εκρήξεις, μία σε δεξαμενή υγραερίου και δύο σε φιάλες, σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε περιφραγμένο χώρο στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης. Από τις εκρήξεις υπέστησαν εγκαύματα δύο άτομα, ο ιδιοκτήτης του χώρου και ένας εργάτης, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο συγκεκριμένο χώρο, που λειτουργούσε ως επιχείρηση γέμισης φιαλών, υπήρχε μία μεγάλη δεξαμενή υγραερίου και περίπου 80 φιάλες. Από τις μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν στο χώρο προκύπτει πως αρχικά σημειώθηκε έκρηξη σε μία φιάλη, ενώ σχεδόν αμέσως ακολούθησαν οι άλλες δύο εκρήξεις και εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δεκαπέντε άντρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατάσβεση, ενώ πραγματογνώμονας που επίσης κλήθηκε στο σημείο διενεργεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε ένας εργάτης, καθώς και ο ιδιοκτήτης του χώρου, που είχε πάει στο σημείο πιθανότατα για να πάρει ένα φορτηγό που βρισκόταν εκεί. Μάλιστα, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε προκλήθηκαν ζημίες και σε κοντινό υποσταθμό της ΔΕΗ. Στην περιοχή κλήθηκε και έσπευσε ήδη και κλιμάκιο της ΔΕΗ, που επιχειρεί τώρα να αποκαταστήσει τις βλάβες.

 

Πηγή: ptolemeosgr.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ