Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

“Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε”

Ο Εστεμπάν Σολάρι άνοιξε… λογαριασμό με τη φανέλα της Ξάνθης, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 1-0 επί του Πανθρακικού, την περασμένη Κυριακή στα Πηγάδια. Ο Αργεντινός επιθετικός, που εντάχθηκε το καλοκαίρι στο δυναμικό των ακριτών και αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε το παιχνίδι. Ήταν μία σημαντική αναμέτρηση για μας, μιας και δεν είχαμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Όλη η ομάδα προσπάθησε πολύ και στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό που ξεκινήσαμε με νίκη στην έδρα μας. Για έναν επιθετικό, το να σκοράρει είναι σημαντικό γιατί του δίνει αυτοπεποίθηση. Η νίκη είναι πάντα σημαντική. Χρειάζεται όμως να βελτιώσουμε περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι μας, όπως για παράδειγμα την κατοχή της μπάλας. Στο α΄ ημίχρονο με τον Πανθρακικό δεν ήμασταν καλοί στον τομέα αυτό. Γενικά, άγχος υπάρχει πάντα, απλά όταν κερδίζεις είναι λιγότερο. Ο καθένας ατομικά, αλλά κι όλοι συνολικά, σκοπό έχουμε να λειτουργήσει θετικά, κάνοντάς το σύμμαχο».

Αναφερόμενος στην επικείμενη αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, αλλά και γενικότερα τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Σολάρι είπε: «Κάθε παιχνίδι έχει βαθμό δυσκολίας. Ο Εργοτέλης θα έρθει στην Ξάνθη με 4 βαθμούς, γεγονός που του δίνει αυτοπεποίθηση. Εμείς πρέπει να τους δείξουμε με την απόδοσή μας ότι εδώ είναι η έδρα μας και ότι θα έχουμε το πάνω χέρι. Είναι ένα μεγάλο πρωτάθλημα σε διάρκεια. Αυτό που κάναμε την Κυριακή ήταν μόνο ένα μικρό βήμα. Καταλαβαίνω ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να σκέφτεσαι παιχνίδι με παιχνίδι. Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι κοντά μας, να μας βοηθούν και παιχνίδι με το παιχνίδι πιστεύω ότι θα κάνουμε συνολικά ένα καλό πρωτάθλημα. Πρέπει να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η υποστήριξή τους μέσα στην έδρα μας, γιατί πραγματικά είναι ο 12ος παίκτης. Αν είμαστε μαζί, ενωμένοι, θα ζήσουμε όμορφες στιγμές».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ