Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Θέλει τη στήριξη του πλανήτη ο Ομπάμα, για να χτυπήσει τη Συρία!

Aπό την… όρεξη ενός Αμερικάνου προέδρου (και στην προκειμένη περίπτωση του Μπάρακ Ομπάμα) περιμένει ένα σημείο της γης να… μάθει αν θα βιώσει την τραγωδία του πολέμου. Η Συρία περιμένει τον Ομπάμα και τους βομβαρδισμούς του… Την ίδια ώρα ο Αμερικάνος πρόεδρος με ψυχρότητα θα έλεγε κανείς δηλώνει αναποφάσιστος!

«Δεν έχω πάρει ακόμα απόφαση για τον τρόπο που οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν» στη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση (PBS).

Ο Ομπάμα ανέφερε πως οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες πως η κυβέρνηση της Συρίας προχώρησε σε επίθεση με χημικά όπλα κατά πολιτών και επεσήμανε πως δεν πιστεύει πως οι αντάρτες χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους χημικά όπλα.

«Ο στόχος μιας περιορισμένης δράσης είναι να αποτραπεί η μελλοντική χρήση χημικών όπλων», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας: «Αν πούμε με ένα σαφή και αποφασιστικό, αλλά πολύ περιορισμένο τρόπο, ότι στέλνουμε μία βολή ώστε να σταματήσουν, αυτό θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα για την εθνική μας ασφάλεια».

Επίσης σημείωσε ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για την επίθεση, που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα σε προάστιο της Δαμασκού, κατά την οποία εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πως η συριακή αντιπολίτευση δεν έχει στην κατοχή της χημικά όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια τέτοιου είδους επίθεση.

Καταλήγοντας, τόνισε πως «ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει πιθανή στρατιωτική απάντηση», ενώ υποστήριξε πως χρειάζεται διεθνής υποστήριξη για κάτι τέτοιο.

 

Ψάχνουν για καταφύγια οι πολίτες της Συρίας

Την ίδια ώρα, τα θύματα αυτής της τραγωδίας, οι πολίτες της Συρίας προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση της Δύσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάτοικοι της Δαμασκού σπεύδουν να προμηθευτούν και να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα αναζητούν ασφαλή καταφύγια, μακριά από πιθανούς στρατιωτικούς στόχους.

Ήδη πάντως, το τελευταίο 24ωρο περίπου 10.000 Σύροι διέσχισαν τα σύνορα με το Λίβανο, εν μέσω των πληροφοριών ότι επίκεινται πλήγματα εναντίον της χώρας τους, όπως έκανε γνωστό στο Γερμανικό Πρακτορείο ένας λιβανέζος συνοριακός φρουρός.

«Ήταν κυρίως άμαχοι – γυναίκες και παιδιά – που έρχονταν από διάφορες περιφέρειες της Δαμασκού», πρόσθεσε ο φρουρός.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ