Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ο Πάπας κάνει “selfie”!

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας φωτογραφήθηκε με smartphone σε μια (θεϊκή) πόζα “selfie”, καίγοντας τα φλας των κοινωνικών δικτύων…

Είναι φανερό ότι ο Ποντίφικας θα ακολουθήσει τις πλέον ριζοσπαστικές μεθόδους προκειμένου να διαδώσει την πίστη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή τη φορά, το ιδιαίτερα αυστηρό πρωτόκολλο της Αγίας Έδρας διερράγη με μια πόζα «selfie». (Όποιος φωτογραφίζεται σε πορτρέτο χρησιμοποιώντας smartphone -θα το έχεις κάνει κι εσύ- κάνει selfie. Αυτή είναι μια νέα λέξη που προστέθηκε πρόσφατα στο λεξικό της Οξφόρδης)

Αυτή η φωτό του Πάπα ανέβηκε στον twitter λογαριασμό του Fabio Marchese Ragona, ο οποίος είναι δημοσιογράφος που καλύπτει το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ – και γνωρίζει τα του Βατικανού, όσο λίγοι. Την περασμένη Τετάρτη κάποιοι νεαροί επισκέφτηκαν την Αγία Έδρα, συνομίλησαν με τον Πάπα Φραγκίσκο και του ζήτησαν να φωτογραφηθεί μαζί τους, όπως κι έγινε. Ο δημοσιογράφος Ragona που κάλυπτε το θέμα, πήρε αυτή τη “selfie” φωτογραφία και την ανέβασε στο δικό του προφίλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ