Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Η Μέρκελ, το ντιμπέιτ και η νέα βοήθεια στην Ελλάδα

Ανοχιτό άφησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το ενδεχόμενο ενός νέου τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια του γερμανικού ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, κόντρα στον στον Πέερ Στάινμπρουκ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα, αφιερώνοντας στην ομιλία της 15 λεπτά για τη χώρα μας. “Κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι. Αυτό θα το δούμε όταν έρθει η ώρα και με βάση τις εκθέσεις της τρόικας”, είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Η  Άγκελα Μέρκελ στοχεύοντας τους Σοσιαλίστές επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν είχε τις προϋποθέσεις ένταξης στην ΟΝΕ παραδέχθηκε ωστόσο πως η χώρα της είχε βοηθηθεί στο παρελθόν και αυτό πρέπει τώρα να πράξει και η Γερμανία.

“Η χώρα είχε όχι μόνο σημαντικά οικονομικά ελλείμματα, αλλά και ότι το σύνολο της δομής του κράτους δεν ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις στις οποίες πρέπει σήμερα να ανταποκρίνεται ένα μέλος της Ευρωζώνης”, είπε η Μέρκελ αφήνοντας αιχμές για την περίοδο διακυβέρνησης του Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Η καγκελάριος υπεραμύνθηκε της τακτικής του “δούναι και λαβείν” αναφορικά με τη χώρα μας και τόνισε: “Είναι σαφές ότι θα βοηθήσουμε. Το θέμα είναι όμως πώς βοηθάει κανείς. Βοηθάει με το να λυπάται για την δύσκολη κατάσταση; Ή βοηθάει με το να προτρέπει για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις; Δεν πρέπει να δείξουμε λάθος αλληλεγγύη, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε την αρχή ‘παροχές για αντιπαροχές, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ