Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Πόσο συχνά ερωτευόμαστε; Δύο φορές λένε οι ειδικοί

Και ενώ όλοι έχουμε ένα φίλο ή φίλη που κάθε εβδομάδα «ανακοινώνει» ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής του, οι περισσότεροι ερωτευόμαστε αληθινά σπάνια.

Και συγκεκριμένα δύο φορές στη ζωή μας, λέει μια έρευνα.

Η Siemens, διοργάνωσε την πρωτοβουλία Festival Nights όπου πήρε συνέντευξη από 2,000 ανθρώπους ρωτώντας τους για το ρομαντικό και σεξουαλικό τους ιστορικό. Ο μέσος όρος όλων αυτών που απάντησαν ήταν περίπου δύο φορές στο διάστημα της ζωής τους.

Ένας στους εφτά δεν θεωρούν οτί αυτός-ή με τον οποίο-α είναι ζευγάρι αυτή τη στιγμή ήταν «ο έρωτας της ζωής τους». Και το 73% αυτών που δεν βγαίνουν με τον έρωτα της ζωής τους “συμβιβάζονται” με τον σύντροφο τους γιατί η «αληθινή αγάπη» τους έφυγε μέσα από τα χέρια.

Βέβαια το να είναι σε μια σχέση με την οποία συμβιβάζονται, δεν τους εμποδίζει όπως λένε να συνεχίζουν να ψάχνουν την πραγματική αγάπη. Και κάποιοι την βρίσκουν ενώ είναι μέσα σε αυτές τις σχέσεις. Η Claire Jarvis, υπεύθυνη επικοινωνίας της Siemens, μίλησε στην βρετανική Daily Telegrah και δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορεί να αποβεί πολύ δύσκολο να βρεις το “άλλο σου μισό” και παρ’ όλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι γυναίκες ερωτεύονται πιο εύκολα και περισσότερες φορές από τους άνδρες, τα στοιχεία δείχνουν ότι και άνδρες και γυναίκες ερωτεύονται περίπου δύο φορές. Το ανησυχητικό είναι ότι τόσοι άνθρωποι είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις και ακόμα και παντρεμένο και οι μισοί λένε ότι νόμιζαν ότι ερωτεύτηκαν τον σύντροφο τους αλλά συνειδητοποιούν ότι τελικά δεν ήταν έτσι.

Περσινές έρευνες βέβαια έδειξαν ότι οι περισσότεροι από εμάς ερωτευόμαστε περίπου τέσσερις φορές στη ζωή μας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ