Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

ΗΠΑ: Προσπάθησαν να βιάσουν συμμαθητή τους με σκουπόξυλο

Τρεις μαθητές γυμνασίου, αθλητές ποδοσφαίρου, προσπάθησαν να βιάσουν έναν «νεοσύλλεκτο» συμμαθητή τους καθώς και άλλους δύο την περασμένη εβδομάδα, σε κτίριο αθλητικών εγκαταστάσεων στη δυτική Μασαχουσέτη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Αναμένεται ακρόαση για να διαπιστωθεί αν ο ένας από αυτούς αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

Ο ύποπτος, Γκαλιλέο Μοντόλ, 17 ετών, και άλλοι δύο 16χρονοι συμμαθητές του επιτέθηκαν στον νέο μαθητή και προσπάθησαν να βιάσουν άλλους δύο, στις 25 Αυγούστου, σε μια αίθουσα στην κατασκήνωση Lenox, στα όρη Μπερκσάιρ, δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο. Ο Μοντόλ δε συμμετείχε στην πρώτη απόπειρα, αλλά παρακολουθούσε.

Οι τρεις κατηγορούμενοι προσπάθησαν να πείσουν τους κατήγορους να μην αναφέρουν το περιστατικό.

Οι ισχυρισμοί συγκλόνισαν το προάστιο της Βοστώνης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου, Τζο Κουρτατόν, εθελοντή προπονητή ποδοσφαίρου στην συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Ο Μοντόλ δήλωσε αθώος στις κατηγορίες διακεκριμένου βιασμού, επίθεσης σε παιδί με πρόθεση να διαπράξει βιασμό, επίθεση με επικίνδυνο όπλο, άσεμνη επίθεση και εκφοβισμός μαρτύρων.

Σύμφωνα με το νόμο της Μασαχουσέτης, ένας 17χρονος θεωρείται ενήλικας και δικάζεται αυτόματα σαν ενήλικας. Οι δύο 16χρονοι, συμμέτοχοι, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν γνωστά λόγω της ηλικίας τους, θα προσαχθούν σε δικαστήριο ανηλίκων για να αντιμετωπίσουν τις ίδιες κατηγορίες.

Συνελήφθησαν την Παρασκευή και ο Μοντόλ αφέθηκε ελεύθερος το Σαββατοκύριακο με εγγύηση 100.000 δολαρίων. Ο δικαστής αρνήθηκε να μειώσει την εγγύηση, παρόλο που ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Γουίλιαμ Κόρμαν, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με την υποτιθέμενη επίθεση.

Οι γονείς του Μοντόλ ήταν παρόντες στο δικαστήριο, αρνήθηκαν όμως να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ