Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το Μνημόνιο κλείνει τα σχολεία

Επιστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ τις κατηγορίες που δέχθηκε από την κυβέρνηση ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις στην Παιδεία και ότι με τους συνδικαλιστές είναι αυτός, που ευθύνεται για το κλείσιμο των σχολείων, προκειμένου να πετύχει την κυβερνητική ανατροπή. Με ένα οξύ άτυπο ενημερωτικό σημείωμα, η Κουμουνδούρου επιτίθεται στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «φαιά προπαγάνδα».

Στο ίδιο σημείωμα ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις πρώτες δημοσκοπήσεις της χρονιάς, που του δίδουν προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ως «ενθαρρυντικές», καθώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται, όπως σημειώνει, ότι «το πρότυπο ανάπτυξης, που προωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση, δεν είναι προς το συμφέρον τους, αλλά πρόκειται για μια «λίαρ τζετ ανάπτυξη» για «κολλητούς» και πολυεθνικές, μια «ανάπτυξη» με μισθούς πείνας, εργασιακές σχέσεις γαλέρας, εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας, ραγδαία επιδείνωση της δημόσιας υγείας και παιδείας,  και καταστροφή του περιβάλλοντος».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί λάθος την κατεύθυνση που η μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου έχει επιβάλλει στη χώρα και ήδη οι πολίτες βιώνουν στο πετσί τους τα καταστροφικά αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ