Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Βγήκε ξανά ατμός από τη Φουκουσίμα

Ατμός βγήκε σήμερα εκ νέου χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος από τον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) ενώ ατμός είχε εμφανιστεί και στις 18 Ιουλίου και είχε εξαφανισθεί, για να επανεμφανιστεί στη συνέχεια επανειλημμένα ως τις 7 Αυγούστου, ημερομηνία μετά την οποία δεν είχε ξαναφανεί.

Όμως η παρουσία του διαπιστώθηκε και πάλι σήμερα το πρωί στις 02:00 ώρα Ελλάδας μέσω μιας κάμερας, όπως διευκρίνισε η εταιρεία που διαχειρίζεται το πυρηνικό συγκρότημα που υπέστη καταστροφές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.

Πάντως, η διαδικασία της ψύξης της πισίνας αποθήκευσης, της διοχέτευσης νερού στον αντιδραστήρα και της εισαγωγής αζώτου συνεχίζονται σταθερά.

Επίσης, δεν φαίνεται να εντοπίσθηκε καμιά αλλαγή στις μετρήσεις ραδιενέργειας στη γύρω περιοχή.

Είναι δεδομένο πάντως ότι παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, ακόμα και στο Μπουένος Άιρες κατά την τελετή ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, σύμφωνα με τον οποίο “η κατάσταση είναι υπό έλεγχο”, διάφορα επεισόδια συμβαίνουν διαρκώς στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ