Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Οι σκέψεις της Εισαγγελίας για την Χρυσή Αυγή

Υπό εξέταση από τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα βρεθούν τις επόμενες μέρες οι 32 φάκελοι ντοκουμέντα για τις έκνομες ενέργειες οπαδών, μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που απέστειλε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Α.Π., Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έχει ζητήσει να λάβει όλες τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα να τις μελετήσει διεξοδικά και να αποφασίσει πως θα κινηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πληροφορίες, επισημαίνουν ότι μία από τις βασικότερες επιλογές που έχει στη διάθεσή της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού είναι να ελέγξει κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα οι 32 υποθέσεις να μπουν κάτω από ένα μανδύα, αυτόν της κακουργηματικής πράξης της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Σε περίπτωση, που συντρέχουν οι λόγοι, τότε δεν αποκλείεται να παραγγείλει και τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ.Αθανασίου, έχει ζητήσει να αξιολογηθεί και αν χρειαστεί να συσχετιστεί το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”. Πρόκειται για τη συνέντευξη, σύμφωνα με την οποία πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής να αναφέρεται στους τρόπους δράσης της οργάνωσης.

Aπάντηση με μήνυση από την Χ.Α.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής ήρθε με μηνυτήτια αναφορά η οποία κατατέθηκε σε βάρος του υπουργού Δημόσιας Τάξης και παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση αλλά και διατάραξη κοινής ειρήνης, ότι δηλαδή ο υπουργός και ΜΜΕ «προκαλεί  ή  διεγείρει  τους  πολίτες  σε  βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια». Επίσης, υποστηρίζει πως στοχοποιείται αδίκως χωρίς κανένα στοιχείο ή εύρημα για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ολόκληρη η αναφορά έχει ως εξής:

«Με αφορμή το γεγονός της δολοφονίας ενός πολίτη στο Κερατσίνι, η Κυβέρνηση αποδύθηκε, με αιχμή του δόρατος τον ανωτέρω αναφερόμενο Υπουργό, σε έναν «υπέρ πάντων» αγώνα να συσχετίσει το ατυχές και καταδικαστέο συμβάν, με το νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποιώντας η Κυβέρνηση κατά τρόπο απαράδεκτο τις προσβάσεις και την επιρροή της στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, χωρίς όμως να εισφέρει κανένα εύρημα ή στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί από τη Δικαιοσύνη ως σχετιζόμενο με το συμβάν, επιχειρεί να ανακινήσει το σχέδιο να τεθεί «εκτός νόμου» το κόμμα μας, μετερχόμενη συκοφαντικά μέσα και ανύπαρκτα γεγονότα. Η Κυβέρνηση επέλεξε ως έσχατο μέσο ανάσχεσης της πολιτικής ανόδου του κόμματός μας, την απαγγελία μίας προαποφασισμένης κατηγορίας, αυτής της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της άσκησης οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αναφερόμενου Υπουργού στον Τύπο, με τις οποίες χαρακτηρίζει, εν είδει Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το πολιτικό κόμμα μας ως «εγκληματική οργάνωση», επιχειρώντας να χειραγωγήσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, καταργώντας στην πράξη τη διάκριση των εξουσιών. Οι ενέργειές του αυτές, που θυμίζουν στη σύλληψή τους ασύντακτα κράτη, έχουν οδηγήσει στο ζενίθ την πολιτική αντιπαράθεση και την πόλωση στην κοινωνία, αφού τα «πρόθυμα» στην πλειοψηφία τους ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τους, που άγονται και φέρονται από την Κυβέρνηση, μας αποκαλούν ήδη ανερυθρίαστα «εγκληματική οργάνωση», όπως ακριβώς και ο Υπουργός τους, με αποτέλεσμα να επιχειρείται μια οιονεί «εξωδικαστική» περιθωριοποίησή μας, στο βαθμό που προαναγγέλλονται από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη, διώξεις του κόμματος, των βουλευτών και των στελεχών μας, ονομαστικά!

Επειδή ο περιβόητος «φάκελος» που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, περιέχει μεταξύ άλλων έναν αριθμό υποθέσεων, στις περισσότερες των οποίων, καταγράφονται περιστατικά που ο αναφερόμενος Υπουργός «αποδίδει» σε δήθεν μέλη της Χρυσής Αυγής, χωρίς από πουθενά να προκύπτει μέχρι σήμερα ότι οι δράστες τους είχαν οποιαδήποτε σχέση (μέλους, στελέχους) με το κόμμα μας. Με το (αβάσιμο) σκεπτικό του αναφερόμενου Υπουργού, οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια μπορεί δυνητικά να αποδοθεί σε κάποιον πολιτικό φορέα. Ποιος όμως μέχρι σήμερα έχει συσχετίσει την όποια πιθανή πολιτική ιδεολογία ενός δράστη με την πράξη του; Και γιατί για παράδειγμα το σύνολο των καταδικασμένων πρώην Υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δεν δύνανται να θεωρήσουν ως εγκληματική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ;»

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ