Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Άδειασαν τα σπίτια τους Παππάς και Παναγιώταρος όταν ξεκινούσε η έρευνα

Την ίδια ώρα που ετοιμάζονται οι απολογίες των συλληφθέντων στελεχών της Χρυσής Αυγής, σε λειτουργία βρίσκεται σαφάρι της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να εντοπίσει τον κρυφό εξοπλισμό της οργάνωσης.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Το νέο στοιχείο που προκύπτει από την δικογραφία είναι ότι οι δύο συλληφθέντες βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς, άδειασαν τα σπίτια τους εσπευσμένα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.[/quote_text]

Συγκεκριμένα οι δύο βουλευτές φαίνεται ότι άδειασαν και εγκατέλειψαν εσπευσμένα τα σπίτια μόνιμης κατοικίας τους, την ώρα που ξεκινούσε η δικαστική διερεύνηση της δολοφονίας στον Άρειο Πάγο για την δράση της Χρυσής Αυγής. Αν ισχύει τότε εξηγεί το γεγονός ότι οι δύο αυτοί βουλευτές δεν βρέθηκαν στον τόπο κατοικίας τους, ενώ ο πρώτος προσερχόμενος στην ΓΑΔΑ είχε ειρωνικά δηλώσει ότι «Ηρθατε σε λάθος διεύθυνση, βρε παιδιά, μετακομίσαμε πριν λίγο, δεν το ξέρατε;».

Κατάθεση από γείτονα του Χρήστου Παππά παράλληλα, αναφέρει ότι την περασμένη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που διατάχθηκε και η δικαστική έρευνα, ο βουλευτής με την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους αποφάσισαν άρον άρον να μεταφέρουν τα πράγματα από το διαμέρισμά τους, γεμίζοντας τρία φορτηγά.

Στο σπίτι του κ. Παναγιώταρου μάλιστα στου Παπάγου, σύμφωνα με κατάθεση της ιδιοκτήτριας που του νοίκιαζε το διαμέρισμα, ο βουλευτής στις 21 Σεπτεμβρίου εγκατέλειψε το διαμέρισμα χωρίς καμιά προειδοποίηση.

 

Σαφάρι ερευνών από την αντιτρομοκρατική για τον εντοπισμό του οπλισμού

Με την εμπειρία από παλιότερες επιχειρήσεις η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναζητά παντού τον βαρύ οπλικό εξοπλισμό. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις περιοχές όπου είχαν στηθεί οι χώροι εκπαίδευσης των μελών, καθώς θεωρείται λογικό να έχουν αποθηκευθεί τα όπλα κάπου εκεί κοντά. Τόσο για πιο εύκολη και γρήγορη μεταφορά, αλλά και για λόγους ασφαλείας, καθώς έτσι μειωνόταν ο κίνδυνος να πέσουν σε κάποιο έλεγχο και να συλληφθούν.

Παράλληλα βέβαια συνεχίζονται οι έφοδοι της αντιτρομοκρατικής στα γραφεία της οργάνωσης- αν και όπως έχουν καταθέσει πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής εκεί φρόντιζαν να μην έχουν όπλα παρά μόνο μαχαίρια ή ρόπαλα- αλλά και σε σπίτια στελεχών της οργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ