Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Ποιους “καίνε” οι νέοι μάρτυρες

Νέα στοιχεία-φωτιά τα οποία δίνουν άλλη διάσταση στην ανάκριση της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν προστατευόμενοι μάρτυρες στους ανακριτλες κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα.

Ένας εξ΄αυτών ονομάτισε βουλευτή της Χ.Α. ως “λοχαγό” της οργάνωσης, ενώ ο έτερος αναφέρθηκε σε άλλο όνομα βουλευτή ο οποίος -όπως ισχυρίστηκε- κρύβει όπλα.

Δικαστικές “πηγες” αναφέρουν πλέον ότι η “ανάκριση τώρα ξεκινά”, αφήνωντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανή η άσκηση νέων διώξεων σε δυο τουλάχιστον βουλευτές οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν διωχθεί αλλά και άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε κατηγορούμενους.

Πάντως και στις δυο περιπτώσεις χρειάζεται άδεια από τη Βουλή.

Τα όπλα και το Μοναστήρι

Κάτω από άκρα μυστικότητα, ένας εξ αυτών, πρώην Xρυσαυγίτης, βρεθηκε τo βράδυ της Παρασκευής ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, δίνοντας στοιχεία – φωτιά για την έρευνα. Πρόκειται για πρώην στέλεχος της οργάνωσης στην Κορινθία,ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή.

Συμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του, κατονομάζει δύο βουλευτές (Παναγιώταρο και Κασιδιάρη) ως υπεύθυνους της περιοχής, ενώ υποστηρίζει πως υπαρχηγός όλης της οργάνωσης είναι ο Ηλ.Κασιδιάρης για τον οποίο πάντως είπε ότι δεν έχει καλές σχέσεις με τον τοπικό βουλευτή, Στάθη Μπούκουρα.

Εμφανίζεται να καταθέτει μεταξύ άλλων, ότι: “Γνωρίζω περαστικά επιθέσεων σε λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε σε κάθε περιστατικό ειδική εντολή , αλλά υπήρχε γενική κατεύθυνση «να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες».

Το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου έγινε επίθεση εναντίον μεταναστών. Στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν”.

Ο ίδιος μάρτυρας αποκαλύπτει και την τοποθεσία στην οποία βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ακόμη δεν έχει καταστεί κατηγορούμενος για την υπόθεση, έχει κρύψει “άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζασταβα”. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, υποστήριξε στους ανακριτές ότι τα όπλα αλλά και τρόφιμα βρίσκονται κρυμμένα “σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχές Κλεωνές”, ενώ επισημαίνει πως είναι πεποισμένος ότι ο εν λόγω βουλευτής “έχει απόλυτη γνώση για ότι γίνεται ακόμα κι αν δεν δίνει ρητή εντολή για κάθε ενέργεια”.

 Ο “λοχαγός”

Ένας άλλος προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσεις για εμπλοκή άλλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, το οποίο αποκαλεί “λοχαγό” καθώς συμμετείχε στην εκπαίδευση των χρυσαυγιτών. Και αυτός ακόμη δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για αυτή την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα γραφεία των ανακριτών φτάνουν διαρκώς αιτήματα για να καταθέσουν μάρτυρες που επιθυμούν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της Ουρανίας Μιχαλολιάκου

Έρευνα της Αντιτρομικρατικής σε σπίτια στον Βύρωνα και τους Αμπελόκηπους έπειτα από εντολή του ανακριτή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Στους Αμπελόκηπους (όπου ενοικιάζει η Ουρανία Μιχαλολιάκου) βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι, ζευγάρι χειροπέδων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξαρτήματα τους καθώς και ψηφιακές ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές-βιντεοκάμερα).

Προσήχθησαν τρία άτομα και συνελήφθη το ένα για την κατοχή του μαχαιριού. Πρόκειται για άνδρα από το Αίγιο ο οποίος υποστήριξε ότι το μαχαίρι του ανήκει. Η κόρη του γ.γ. της Χρυσής Αυγής έδωσε απλή κατάθεση.

Επιπλέον, στο Βύρωνα, από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν βρεθεί μη λειτουργική καραμπίνα χωρίς άδεια, έξι καραμπίνες – δίκανα με άδεια, πέντε αεροβόλα, περίστροφο μη λειτουργικό, δύο πιστόλια αερίου, 15 μαχαίρια και λάπτοπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ