Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Πώς θα μεταφέρουν το Costa Concordia από την Τοσκάνη (Φωτογραφίες)

Πώς μεταφέρεις ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο που μόλις ανελκύστηκε από τον βυθό; Πώς καθαρίζεις οριστικά μια όμορφη ιταλική ακτή που από τον Ιανουάριο του 2012 ζει με ένα γιγάντιο μεταλλικό κουφάρι που απεικονίζει μια ναυτική τραγωδία;

Η ολλανδική εταιρεία Royal Boskalis NV ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι κέρδισε το συμβόλαιο αξίας 30 εκατ. δολαρίων για να μεταφέρει το κουφάρι του Costa Concordia το προσεχές καλοκαίρι, σε έναν χώρο όπου θα διαλυθεί. Η διάλυση του Costa Concordia δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πού θα γίνει.

Italy Ship Aground

Το κρουαζιερόπλοιο, που τη μοιραία βραδιά της 13ης Ιανουαρίου 2012 χτύπησε στα βράχια της ακτής του νησιού Τζίλιο και βυθίστηκε κατά το ήμισι παρασέρνοντας στον θάνατο 32 ανθρώπους, ανελκύστηκε τον περασμένο μήνα ύστερα από μια κολοσσιαία επιχείρηση. Τώρα στέκεται στην επιφάνεια υποστηριζόμενο από μια ειδική πλατφόρμα.

16410085_Italy_Ship_Aground_JPEG_03b22.limghandler

Η Royal Boskalis NV είπε ότι το Costa Concordia θα μεταφορτωθεί ολόκληρο σε ένα ειδικό πλοίο που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου.

Το «Dockwise Vanguard», όπως είναι το όνομα του τεράστιου πλοίου, έχει την ικανότητα να βυθίζει το μεσαίο του κομμάτι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί το φορτίο του, το οποίο και έπειτα ανυψώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ