Η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάννη, καθώς διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η σχετική δικογραφία η οποία περιλαμβάνει την μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας για παράνομες τοποθετήσεις, μεταθέσεις, κ.λπ. 165 διευθυντών και τμηματαρχών του ΣΔΟΕ και των Δ.Ο.Υ. (Εφοριών) της χώρας.
Ο Σύλλογος Εφοριακών Υπαλλήών Δυτικής Μακεδονίας το Δεκέμβριο του περασμένου έτους είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και είχε διαβιβάσει ανάλογη αναφορά στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.
Ο επίμαχος Σύλλογος υποστηρίζει ότι είναι παράνομη η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών για την κατάργηση, μετακίνηση και νέα τοποθέτηση 165 διευθυντικών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και των Εφοριών σε πανελλαδική κλίμακα.
Ακόμα, υπογραμμίζει ο Σύλλογος, ότι έγιναν τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, σε μια συγκεκριμένη για τη χώρα κρίσιμη περίοδο, υπαλλήλων με μόνο κριτήριο την κομματική τους αναγνωρισιμότητα και μάλιστα, σε μερικές περιπτώσεις και με πειθαρχικά ελέγξιμη συμπεριφορά.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο με τις μετακινήσεις, τοποθετήσεις, κ.λπ. των εν λόγω διευθυντικών υπαλλήλων παραβιάστηκαν οι νόμοι 3943 και 4002/2011, ενώ καταστρατηγήθηκαν οι διατάξεις περί αξιοκρατίας. Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει ο Σύλλογος, διασύρονται υπηρεσιακά υπάλληλοι, χαρακτηριζόμενοι ως ανεπαρκείς, οι οποίοι όμως αποδεδειγμένα ξεπέρασαν τους στόχους που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών.
Ζητά ακόμη ο Σύλλογος από τον υφυπουργό οικονομικών για την αποκατάσταση της νομιμότητας και του αισθήματος δικαίου, την άμεσα εφαρμογή του νόμου 3839/2010 ο οποίος παραμένει αδικαιολόγητα ανενεργός και προβλέπει το πληρέστερο και αξιοκρατικότερο σύστημα επιλογής προϊσταμένων.
Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε από τις Εισαγγελικές αρχές της Βορείου Ελλάδος, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή με τη σειρά τη διαβίβασε στην Βουλή για τα περαιτέρω.