Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Δωρεά – σκάνδαλο στο κόμμα της Μέρκελ από την BMW!

Μια δωρεά με αρκετές “σκιές” αποκάλυψε το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς Ντι Λίνκε, λίγες ημέρες προτού η Γερμανία μπλοκάρει την εισαγωγή αυστηρότερων κανονισμών στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κόμματος της Αριστεράς, οι Χρηστιανοδημοκράτες δέχθηκαν μια μεγάλη δωρεά από τρεις μεγαλομετόχους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW!

Το αντιπολιτευόμενο Αριστερό Κόμμα αναφέρθηκε στην δωρεά την Τρίτη, ως απόδειξη – κατά το ίδιο – μιας ιδιαιτέρως στενής σχέσης μεταξύ της Μέρκελ και των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Το κόμμα της Μέρκελ παραδέχθηκε ότι έλαβε ποσό ύψους 690.000 ευρώ από στελέχη της BMW την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η αποδοχή της δωρεάς ήταν «εντελώς άσχετη με κάθε μεμονωμένη πολιτική απόφαση».[/quote_text]

Οι τρεις μεγαλομέτοχοι, όλοι τους μέλη της ίδιας οικογένειας, κατέχουν σχεδόν το ήμισυ των μετοχών της BMW, τα πολυτελή αυτοκίνητα της οποίας εκπέμπουν κατά μέσον όρο πολύ περισσότερους ρύπους από το προτεινόμενο όριο των 95 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ