Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αυτοί κάλυπταν τον Α. Πάλλη

Μετά την βροχή βγαίνουν βόλτα τα σαλιγκάρια… Για την ακρίβεια τα σαλιγκάρια βγαίνουν στην διάρκεια της βροχής και ο άνθρωπος μετά την βροχή, για να τα μαζέψει.  Κάτι τέτοιο μας θυμίζει και η περίπτωση του «εφοπλιστή» Α. Πάλλη.  Πολύ όψιμα λοιπόν θυμήθηκαν όλοι, η αστυνομία, η δικαιοσύνη και οι δημοσιογράφοι τα “κατορθώματα” του εν λόγω επιχειρηματία… Τώρα ανακάλυψαν για το Μουσείο του και τον οπλισμό που βρέθηκε εκεί, τώρα ερεύνησαν και ανακάλυψαν τον οπλισμό που είχε στα σπίτια του, τώρα ανακαλύφθηκε και η πυρίτιδα για ορισμένους….  Μέχρι χθες δεν ήξερε κανένας τίποτα….

Βέβαια όσοι ανακάλυψαν σήμερα το τι συνέβαινε με τον Αναστάσιο Πάλλη απλά εκτίθενται και μας δίνουν το δικαίωμα αφ’ ενός μεν να ρωτήσουμε και εμείς, αφ’ ετέρου δε να αναζητήσουμε τις ευθύνες τους.  Σήμερα είναι πια ολοφάνερο ότι ο κύριος Πάλλης το ολιγότερο καλυπτόταν και είχε την υποστήριξη ενός παρα-αστυνομικού, ενός παρα-δικαστικού και ενός παρα-δημοσιογραφικού κυκλώματος γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η «ασυλία» που είχε επί τόσα χρόνια.

Βεβαίως εδώ πρέπει να εξετάσουμε και τον ρόλο του κυρίου Δένδια.  Ευτυχώς, για εκείνον, που για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πολιτικά ελάχιστος και ανίκανός για να ελέγξει τις υπηρεσίες του, γιατί διαφορετικά ο ρόλος του μπορεί να ήταν ακόμη και «ύποπτος»… Και ας αφήσει τώρα τους λεονταρισμούς με την Χρυσή Αυγή ο κύριος υπουργός.  Μια πολιτική φούσκα ολκής είναι, όπως και τόσες άλλες που έχουμε δει μέχρι σήμερα…  Γιατί, που ήταν ο κύριος Υπουργός όταν «ανδρωνόταν» ή «γιγαντωνόταν» η Χρυσή Αυγή;  Που ήταν όταν υπηρεσίες του Υπουργείου του «γλυκοκοιτούσαν» τον κ. Α. Πάλλη; Που ήταν όταν η ΕΛΑΣ ήλεγχε τον κύριο Πάλλη και τα έβρισκαν όλα εντάξει;  Που ήταν όταν στο Μουσείο του κ. Πάλλη βρέθηκαν όπλα που δεν είχαν δηλωθεί, και θεωρήθηκαν παρατυπία, και για αυτό του ασκήθηκε δίωξη;  Προφανώς είναι συνήθης πρακτική της ΕΛΑΣ όταν βρίσκει όπλα αδήλωτα να τα θεωρεί παρατυπία… Αλλά ποιος κοροϊδεύει ποιον; Εδώ ένα κοντάρι, ένα σουγιά, βρίσκουν σε ένα σπίτι και στέλνουν ανθρώπους κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!!!

Και να ήταν μόνον αυτά… Για να θυμίσουμε λιγάκι πως βρέθηκαν τα εκθέματα στο Μουσείο Π.Α.Λ.Ι.Σ…. Ο κ. Αναστάσιος Πάλλης διαθέτει μουσείο με εκθέματα τα οποία προοριζόντουσαν για μουσειακή χρήση από το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Και ενώ τα παραδοθέντα στρατιωτικά υλικά δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, λόγω απροθυμίας των αρχών του Δήμου, στις 21 Φεβρουαρίου 2011, ο τότε δήμαρχος Μεσολογγίου, υπόγραψε με το ίδρυμα «ΠΑΛΙΣ» προσύμφωνα συνεργασίας, απόκτησης, αξιοποίησης και έκθεσης μουσειακού εκποιούμενου εξοπλισμού της χώρας, χωρίς όμως την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου κάτι που φαίνεται να έγινε μήνες μετά.  Μάλιστα ερώτηση είχε καταθέσει και ο βουλευτής κ. Νταβλούρος ρωτώντας τα εξής: (α)  Ο τότε δήμαρχος Μεσολογγίου, όταν παρέδωσε το στρατιωτικό υλικό στο ίδρυμα ΠΑΛΙΣ, συνέταξε σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής; (β)  Ζήτησε ως όφειλε από τα Γενικά Επιτελεία Ενόπλων Δυνάμεων την τροποποίηση του σκοπού διάθεσης των στρατιωτικών υλικών ή τουλάχιστον ενημέρωσε για την τελική ενέργειά του; (γ) Γιατί δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία διάθεσης αυτών στο ίδρυμα ΠΑΛΙΣ; και (δ)  Ποιες επιτροπές συγκρότησε ο Δήμος για κάθε περίπτωση;

Φυσικά μεγάλο ρόλο έχουμε παίξει και οι προστάτες του εν λόγω «εφοπλιστή» στον χώρο της δικαιοσύνης.  Χρειάζεται να θυμίσουμε το σκάνδαλο της τηλεπικοινωνιακής απάτης, όπου εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην στρατιωτικός πενταετούς θητείας, και το οποίο εξακολουθεί να «λιμνάζει» στην ελληνική Δικαιοσύνη; Οκτώ χρόνια έχουν περάσει μετά τη μηνυτήρια αναφορά την οποία είχε καταθέσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.   Να θυμίσουμε το αυτόφωρο για την «παρατυπία» με τα όπλα του Μουσείου και την πανηγυρική του αθώωση; Να θυμίσουμε ότι το αυτόφωρο δικαστήριο δεν δέχθηκε να καταθέσει ο μάρτυρας, αυτός που χάρις στην μαρτυρία του βρέθηκε σήμερα ο οπλισμός στα σπίτια του κ. Πάλλη;  Και είναι άλλα τόσα και τόσα που μπορούμε να πούμε γιατί ο κύριος Πάλλης εμπλέκεται και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Επίσης γέλιο και λύπη προκαλεί ειλικρινώς η απορία ανώτερου στελέχους του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ότι «με μία εταιρεία δικαιολογούσε τα εισοδήματά του, αλλά αφού η εταιρεία αυτή δεν είχε πλοία από πού προέρχονται τα εισοδήματά του;»… Μιλάμε για περίπτωση εδώ.  Το αρμόδιο Υπουργείο μαζί με το Οικονομικών για τις εταιρείες του Νόμου 89 ρωτούσε πως δικαιολογούσε τα εισοδήματα του στην εταιρεία όταν δεν είχε πλοίο!!!  Μα αυτό είναι δουλειά του δικού του Υπουργείου να μας απαντήσει…  Να μας πουν από το Εμπορικής Ναυτιλίας και το Οικονομικών πόσες εταιρείες του Νόμου 89 είχε ο κύριος Πάλλης, πως δεν είχε ανακληθεί η άδεια τους, η εγκατάσταση τους στην Ελλάδα, από πού προερχόντουσαν τα εισοδήματα του, τι χρήματα διακίνησαν οι εταιρείες αυτές…  Και σε τι ενέργειες προχώρησαν όταν διαπιστώθηκε ότι ένα πλοίο που είχε δηλώσει ως δικό του ανήκε σε άλλον!!! Και ας αφήσουν τις απορίες.  Απλά όλοι πάνε να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω.

Τώρα όσο αφορά τον ρόλο των ΜΜΕ μια φράση είναι αρκετή: μούγκα στην στρούγκα!!!  Η συντριπτική πλειοψηφία τους, οι σημερινοί Κλουζώ, εφάρμοζαν το ρητό: δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα…  Το γιατί ας το φανταστεί ο καθένας από εσάς.  Εδώ τα κυκλώματα αυτά που προστάτευαν τον κ. Πάλλη, μόνον σε εθνικό ευεργέτη δεν τον ανέδειξαν. Μάλιστα κατάφεραν ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνουν να επισκεφθεί το Μουσείο του!!!  Άκουσον άκουσον… Αλήθεια τι έχει να πει τώρα ο κ. Παπούλιας ή έχει “ξεχάσει” και αυτός την επίσκεψη; Ευτυχώς πάντως που έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες από την επίσκεψη ο κ. Πάλλης!

Τέλος, είναι πλέον μάλλον πολύ απλή η απάντηση στην απορία πως διέφυγε και διαφεύγει την σύλληψη ο κύριος Α. Πάλλης που εμπλέκεται πολλές δικαστικές και άλλες υποθέσεις.  Από την ποινική δίωξη με τον ΟΤΕ που αναφέρουμε πιο πάνω, ενώ του έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τον εφοπλιστή κύριο Β. Ρέστη, του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε αρπαγή και απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και σε μία τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε από πλευράς Εισαγγελικών Αρχών για «ξέπλυμα» και υπεξαίρεση 5,8 εκατ. €, σε τέσσερις κατηγορούμενους  εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.  Αναλυτικά, στους κυρίους Β. Ρέστη, Αναστάσιο Πάλλη και άλλα δύο στελέχη της τράπεζας FBB.  Και ο μόνος που συνελήφθη και προφυλακίστηκε ήταν ο εφοπλιστής!!!  Με λίγα λόγια, αυτός που είχε την δυνατότητα να διαφύγει και να πάει οπουδήποτε στον κόσμο λόγω χρημάτων και διασυνδέσεων είναι προφυλακισμένος, και ο Α. Πάλλης και οι άλλοι δύο διαφεύγουν της σύλληψης !!!  Θαύμα, θαύμα!!!

Λέτε να μπορεί ο “πολύς” κύριος Δένδιας ή έστω κάποιοι άλλοι να μας εξηγήσουν πως έγινε αυτό το «θαύμα»;  Μπα, που να ξέρουν….

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ