Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

300.000 ευρώ θα κοστίσει στον Γεωργιάδη το “καραγκιόζη” στον Καμμένο

Μία ακόμη κόντρα Καμμένου – Γεωργιάδη ξεκίνησε σήμερα, όχι στα βουλευτικά έδρανα αλλά ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει καταθέσει αγωγή κατά του Yπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ την οποία στη συνέχεια -σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργιάδη -περιόρισε στις 300.000 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος στρέφεται κατά του κ. Γεωργιάδη επειδή, όπως αναφέρει συκοφαντήθηκε, καθώς τον είχε αποκαλέσει «τον μεγαλύτερο καραγκιόζη και ό,τι πιο αστείο διαθέτει η πολιτική ζωή του τόπου». Αποζημίωση ζητά και επειδή τον είχε αποκαλέσει «δημαγωγό» και μάλιστα, είχε αμφισβητήσει ότι τα εισοδήματά του ανέρχονται στο ποσό των 11.000 ευρώ, όπως δήλωνε στο «πόθεν έσχες» του.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τον Π.Καμμένο να απουσιάζει απ’ τη διαδικασία. Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρης υποστήριξε: «Εμείς θεωρούμε ότι ένας πολιτικός όπως ο Π. Καμμένος που επιλέγει να χρησιμοποιεί πολύ έντονους χαρακτηρισμούς θα πρέπει να δέχεται και εξίσου έντονους χαρακτηρισμούς χωρίς να αντιδρά», αυτή ήταν η θέση μας στο δικαστήριο»

Πρόκειται για τη δεύτερη αγωγή του Π. Καμμένου σε βάρος του Αδ. Γεωργιάδη. Η πρώτη αφορά στην υπόθεση του σκάφους «Iliatoras of London» και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 16 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ο Αδ. Γεωργιάδης έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ για δήλωση του τελευταίου ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ