Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Πολύπλοκο το θέμα του ξανθού τσιγγανόπουλου!

Η βεβαιότητα των αστυνομικών ότι το ξανθό τετράχρονο κοριτσάκι με τα καταγάλανα δεν είναι τσιγγάνα επαληθεύτηκε και τυπικά με την εξέταση του γενετικού υλικού. Η τετράχρονη ζούσε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Μια νεαρή τσιγγάνα και ο σύντροφός της ισχυρίστηκαν αρχικά πως η τετράχρονη είναι η κόρη τους, ωστόσο όταν προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα αναγνώρισαν πως δεν είναι η βιολογική τους κόρη, αλλά τους την έδωσε για υιοθεσία μια γυναίκα η οποία γέννησε στον καταυλισμό τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η ΕΛΑΣ έχει αποστείλει τη φωτογραφία της μικρής σε όλα τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα αλλά και στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει απαχθεί από κάποια ξένη χώρα.

To παιδί oδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας για να το εξετάσουν οι γιατροί.

girl3

 

Τι λέει ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας

Ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ για υπόθεση με μεγάλο βάθος και πολυπλοκότητα, με τη φερόμενη ως «μητέρα» της μικρής κοπέλας φέρεται να έχει «γεννήσει» πάρα πολλά παιδιά μέσα σε διάστημα μόλις πέντε μήνων!

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής, οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες, η πρώτη με έξι παιδιά και η δεύτερη με τρία για τη γυναίκα, και η τρίτη μερίδα με τέσσερα παιδιά για τον άνδρα.

«Πώς είναι δυνατόν να έχoυν υφαρπάξει τόσα πιστοποιητικά γέννησης, πρέπει να βρεθούν και τα άλλα παιδιά πρέπει να γίνει ταυτοποίηση γενετικού υλικού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλάτσης.

Τόνισε ότι το ζευγάρι των Ρομά υπέπεσε σε αντιφάσεις, ισχυριζόμενοι πρώτα ότι είναι δικό τους, μετά είπαν ότι το βρήκαν σε σούπερ μαρκετ και μετά ότι το πήραν από κάποιον αλλοδαπό.

«Δεν ξέρουμε αν έχει γεννηθεί εδώ και αν έχει βαπτιστεί εδώ, μπορεί να έχει έρθει από άλλη χώρα το παιδί. Ζητήσαμε να αποσταλεί το DNA του παιδιού σε άλλες χώρες για να υπάρξει ταυτοποίηση», σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας.

Πρόσθεσε ότι όταν έγινε η έρευνα στον οικισμό των Φαρσάλων υπήρχαν τέσσερα παιδιά, ένα αγοράκι και τρία κοριτσάκια μεταξύ αυτών και η «Μαρία» όπως ονομάζουν το κορίτσι.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι υπό έγκριση τα στοιχεία των δραστών και η φωτογραφία τους. «Θα εκπλαγείτε από την καταφανέστατη διαφορά των χαρακτηριστικών του παιδιού και των ‘γονέων του’», τόνισε.

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ