Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

«Ενισχύεται» η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή με τον εισαγγελέα Εφετών κ.Ντογιάκο

Ακόμη ένας έγκριτος λειτουργός της Δικαιοσύνης μπαίνει στην έρευνα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, στελεχώνοντας ακόμα καλύτερα τη δικαστική ομάδα που σχηματίζεται αυτές τις ημέρες.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος έχει χειριστεί δεκάδες σημαντικές υποθέσεις κατά την πολυετή του καριέρα, αναλαμβάνει τη θέση του εποπτεύοντος εισαγγελέα Εφετών. Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει χειριστεί δεκάδες σημαντικές έρευνες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται:

* το αποκαλούμενο “παραδικαστικό κύκλωμα νο2”

* η έρευνα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου, Morgan Stanley, για «προνομιακή πληροφόρηση» και  «ανακριβή δήλωση στο Χρηματιστήριο»,

* η προκαταρκτική εξέταση για την ενδεχόμενη εκμετάλλευση της εσωτερικής πληροφόρησης για την πορεία της συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank,

* oι καταγγελίες του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αρ. Παυλίδη και του εκπροσώπου της ακτοπλοϊκής εταιρίας Saos Ferries κ. Φώτη Μανούση περί εκβιασμού και δωροδοκίας του πρώτου.

Η δικαστική ομάδα που σχηματίζεται, αναμένεται να φτάσει τα επτά άτομα. Εκτός από τις δύο ειδικές εφέτες ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που εκλέχθηκαν την Πέμπτη από την Ολομέλεια Εφετών, και τον Ισ. Ντογιάκο, αναμένεται να προστεθούν ακόμη τέσσερα άτομα. Κι αυτό γιατί ο όγκος αλλά και οι δυσκολίες που θα έχει αυτή η έρευνα. προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλες που θα πρέπει να υπάρχει ένας ικανός αριθμός δικαστικών λειτουργών προκειμένου να αντιμετωπιστούν.

Έτσι, υπολογίζεται ότι μέχρι τη Δευτέρα θα προστεθεί ακόμη ένας ειδικός εφέτης ανακριτής την υπόθεση, καθώς και τρεις ακόμη δικαστικοί λειτουργοί, που θα συνεπικουρούν το ρόλο των υπολοίπων δικαστών.

Ήδη στον 7ο όροφο του δικαστικού μεγάρου, ετοιμάζεται ο χώρος όπου θα έχουν την έδρα τους οι ανακριτές. Πρόκειται για την αίθουσα όπου στεγαζόταν το ιατρείο και βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από ότι τα υπόλοιπα ανακριτικά γραφεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ