Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Πρόβα “τζενεράλε” ενόψει Τρόικας

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ η κρίσιμη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους κ.κ. Γ. Στουρνάρα, Γ. Μαυραγάνη και Χ. Σταϊκούρα.

Στην αποψινή συνάντηση, που ξεκίνησε στις 21:00, συζητήθηκε η στρατηγική της Αθήνας για το αυριανό πρώτο «τετ-α-τετ» των ελεγκτών της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα προαπαιτούμενα για τη δόση, στο «τραπέζι» βρέθηκε και το θέμα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Η επικείμενη διαπραγμάτευση με την Τρόικα θα είναι από τις δυσκολότερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αφού, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κατεβάσει τους τόνους, δεν φαίνεται εύκολο να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να αποφευχθούν τα νέα μέτρα ύψους που ζητά η τρόικα για το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση πως όχι μόνο δεν βάζει «νερό στο κρασί της», αλλά έρχεται πιο απαιτητική και ανεβάζει την εκτίμησή της για το δημοσιονομικό κενό του 2014, από 2,5 δισ. ευρώ σε 2,9 δισ. ευρώ, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη «θηλιά» για λήψη πρόσθετων μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ